Діти з особливими потребами зі Старосамбірщини приїхали на екскурсію до Трускавця. На запрошення Андрія Кульчинського – міського голови Трускавця візит  організувала ГО «Європейська інтеграція України» за сприяння мера Старого Самбора Ігора Трухима і допомозі отця-декана, настоятеля храму Святого Миколая Петра Івасівки з Трускавця.

   Діти в супроводі батьків побували на виставі в дельфінарії «Оскар», де отримали неперевершені враження. Старосамбірчани побували на такій виставі вперше, тож емоцій вистачало!

    В подальшому, на запрошення отця Петра Івасівки, діти з батьками відвідали релігійно-просвітницький центр імені о.Івана Валюха де мали спілкування з отцем-деканом та смачний обід. Після цього голова правління ГО «ЄІУ» Іван Цегенько повів гостей в ландшафтний парк ГКК «Карпати» де діти з особливою цікавістю оглянули міні-зоопарк.

  На завершення візиту голова Старосамбірської районної асоціації інвалідів пані Галина Литвак щиро подякувала всім хто долучився в такий нелегкий час до організації екскурсії дітей з особливими потребами в місто Трускавець.

 «Цей візит, екскурсія, вистава, обід стали можливим завдяки підписаній чотиристоронній Угоді про партнерство і співпрацю, учасниками якої є Трускавець і Старий Самбір. Але, незважаючи на всілякі угоди, здійснити це було б неможливим завдяки людям, які виявились небайдужими до потреб інших людей, не бажаючи робити собі на цьому якусь рекламу Держава не в достатній мірі допомагає людям з особливими потребами, отож мусимо всі разом зробити якомога більше, щоб такі люди жили більш повноцінним життям. Маю сподівання, що ця краплина радості, котру отримали діти під час відвідин Трускавця не пропаде безслідно ні для них, ні для всіх людей котрі приймали участь в забезпеченні цього візиту. Також приємно, що в моєму родинному місті є Галина Литвак – людина яка з особливою щирістю піклується про старосамбірських інвалідів», – розповів Іван Цегенько, голова ГО «Європейська інтеграція України».

Залишити відповідь

Перейти до вмісту