26 квітня 2023 року під Бахмутом під час виконання бойового завдання загинув трускавчанин, начальник відділу паркування та благоустрою Трускавецької міської ради, сержант Збройних Сил України (93 окрема механізована бригада) Кріль Володимир Володимирович (05.11.1980 – 26.04.2023). Сьогодні – сумні роковини з дня загибелі нашого Героя.
Володимир Кріль навчався у Трускавецькій СЗШ №2, далі освіту здобував в Дрогобицькому механічному технікумі та Івано-Франківському національному технічному університеті нафти й газу. Проходив строкову службу в Збройних Силах України. Тривалий час працював у сусідньому Дрогобичі, де поставив на належний рівень роботу сектору паркування. У 2022 році розпочав свою роботу в Трускавецькій міській раді. За рік часу ним була виконана колосальна робота, він був незамінним працівником, надійним другом, порядною та чесною людиною. Знаходив підтримку та розуміння керівництва, мав авторитет та повагу і серед підлеглих, і серед рівних собі, і серед вищих по статусу, адже працював у команді однодумців та змінював наше місто, нашу громаду на краще.

Коли 12 січня 2023 року йому прийшла повістка, він без вагань пішов у військкомат, пройшов військово-лікарську комісію та був мобілізований. В найгарячішу на той час точку боїв (під Бахмут) Володимира Кріля спільно з побратимами відправили в квітні 2023 р. Там він і загинув смертю Героя, залишивши маму, дружину, діточок, рідних, друзів, колег по роботі, побратимів по зброї.

Володя назавжди залишиться в нашій пам`яті як зразок Чоловіка, Громадянина, Людини, котра завжди йшла на допомогу ближньому. І про це свідчать такі слова:
«Ти був кращим сином, братом, нашим справжнім другом, кумом, дядьком, швагром, зятем, чудовим сім’янинои і найкращим татом. Ти створив чудову сім’ю, виховав прекрасних дітей, в будь-яку хвилину дня і ночі йшов на допомогу всім. Серце стискається від невимовного болю, словами просто не передати. Сьогодні розбились всі наші надії побачити Тебе живим. Ніхто не вірить, що таке могло статись, стільки було планів, мрій, амбіцій. Ти зробив багато для нашої країни і багато ще було в планах, але все обірвалось в одну мить. Ти ні на мить не засумнівався, йти не йти, ніякі вмовляння Тебе не зупинили. Твої слова «всім треба йти» закарбуються в нашій пам’яті як слова справжнього ГЕРОЯ. Ти приклад для всіх. Ти будеш і далі нас оберігати, але вже з неба. Хочеться на весь світ кричати від болю, скільки ще треба смертей, щоб це все зупинилось?».

У Трускавецькій міській раді, де до призову працював Володимир Кріль, пом`янули Героя в річницю його загибелі. Живі квіти, свіча пам`яті та портрет у холі міськради впродовж тижня нагадують працівникам та відвідувачам установи про цього мужнього воїна та про його подвиг.
Вічна пам`ять воїнові Володимиру Крілю та всім, хто поліг за волю та незалежність України. Пам`ятаємо наших Героїв!

Перейти до вмісту