Виставка вишитих картин Олександри Зробок-Камінської “Кобзареві думи” відкрилась у Трускавці. З цієї нагоди у музеї міста-курорту Трускавця відбулась урочиста презентація.

Олександра Зробок – мисткиня народної творчості, львів’янка, відома в Україні й далеко за її межами, адже роботи, які вона вишиває не мають аналогу. Її перші картини одразу потрапили до приватної колекції Катерини Ющенко, дружини екс-президента Ющенка. Тепер картини авторки прикрашають домівки відомих артистів, політиків, бізнесменів. До Трускавця пані Олександра привезла більше десятка художніх робіт вишитих шерстяною ниткою на Шевченківську тематику, в яких відображено теми, описані Кобзарем у своїх творах: добра і зла, правди і кривди, жіночої долі та звісно, української краси.

На презентації у музеї зустрілись поціновувачі мистецтва Олександри Зборок-Камінської, які шанують її творчість, дехто, навіть, похвалився, що має її картини вдома. Привітала мисткиню, з відкриттям виставки, Тетяна Татомир, завідувачка відділу культури Трускавецької міської ради. Присвячений пані Олександрі вірш, прочитала відома поетеса Євгенія Шумило. Наймолодші вихованці музичної школи прикрасили свято чарівними піснями.

Тож запрошуємо на виставку робіт живопису нитками Олександри Зборок-Камінської, до музею міста-курорту Трускавця, яка триватиме до кінця березня.

Залишити відповідь

Перейти до вмісту