В районні Державній адміністрації відбулась зустріч-нарада Юрія Гриніва, начальника Дрогобицької об’єднаної державної податкової інспекції, Максима Лісогора, голови райдержадміністрації з представниками бізнесу. Темою зустрічі стало розповсюджене на Західній Україні явище – мінімізація зарплат. У залі зібрались чимало підприємців з усього району, прибули представники міських рад Дрогобича, Борислава та Трускавець представив Олександр Ткаченко, заступник міського голови.

Юрій Гринів наголосив, що єдиний соціальний внесок за новим Податковим Кодексом становить 22 % від зарплати, але не менше 303 гривні. Раніше такий податок становив від 36 до 49 % від окладу. За його словами підприємці отримали від держави податкову пільгу. За рахунок тих коштів у працівникам мали б підвищити середній рівень зарплат. Натомість на підприємствах залишається негативна тенденція до зниження зарплат офіційно влаштованих працівників. Відповідно різниця від пільги на єсв до працівників не доходить.

«Ми маємо 137 підприємств та виносимо їхню діяльність розгляд комісіі, яка працює при всіх органах місцевих влад. На цих комісіях буде проведений детальний аналіз разом з підприємцями щодо тої чи іншої ситуації на підприємстві. Тепер до нарад ми будемо ретельно підготовлені по кожному пункту і якщо за короткий період до наступної зустрічі порушення не будуть усунені, розмови вже не буде, – будуть складені відповідні акти на підприємців. Далі робота переходить в повноваження податкової міліції, прокуратури, в управління праці», – зазначив Юрій Гринів, начальник Дрогобицької об’єднаної державної податкової інспекції.


На нараді повідомили про кримінальну відповідальність за ухилення від сплати податків 212 стаття – від 7 до 9 років позбавлення волі. А також Юрій Гринів звернувся до присутніх з тим, щоб кожен порахував скільки отримав економії від зменшення податкового навантаження, та зробив перерахунок зарплат хоча б на ту різницю. «Ми не просимо у вас додаткових податків в і так складних економічних умовах , ми хочемо, щоб те, що ви не заплатили з податками державі – повернулось людям, вашим працівникам», – завершив нараду Юрій Гринів. 
Зазначимо, що засідання стосовно питання легалізації зарплат та підприємств-мінімізаторів у Трускавці відбулось ще минулого тижня. Комісію очолив Олександр Ткаченко, заступник міського голови. Він наголосив, що порушників чекають ретельні перевірки. Багато підприємців тоді пообіцяли, що ситуацію з низькими зарплата ми виправлять вже у квітні.

Залишити відповідь

Перейти до вмісту