Відповідно до Податкового кодексу України об’єднання співвласників багатоквартирного будинку (далі – ОСББ) можуть бути віднесені до неприбуткових організацій.

Обов’язковою умовою для неприбуткових організацій є використання своїх доходів (прибутків) виключно для фінансування видатків на утримання такої неприбуткової організації, реалізації мети (цілей, завдань) та напрямів діяльності, визначених її установчими документами.

Для внфесення до Реєстру неприбуткових установ та організацій ОСББ необхідно подати до територіального органу ДФС за своїм місцезнаходженням реєстраційну заяву за формою 1-РН згідно з додатком 1 до Положення про Реєстр неприбуткових установ та організацій, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 24.01.2013 року №37, а також копії установчих документів.

Нагадуємо, неприбуткові організації, внесені до Реєстру, що не відповідають вимогам п.133.4 ст.133 ПКУ, з метою включення до нового Реєстру зобов’язані до 1 січня 2017 року привести свої установчі документи у відповідність до норм ПКУ та у цей самий строк подати копії таких документів до контролюючого органу (п.35 підрозділу 4 розділу XX “Перехідні положення” ПКУ). Організації, які не привели установчі документи у відповідність до норм ПКУ, після 1 січня 2017 року виключаються контролюючим органом з Реєстру.

Залишити відповідь

Перейти до вмісту