У музеї міста-курорту Трускавця відбувся діалог на тему «Іван Франко та Михайло Грушевський. Два велетні української культури».Діалог в музеї – новий формат зустрічі, метою якого є не просто провести лекцію, а й спонукати присутніх до активної участі в заході.


У форматі зустрічі відбулись презентації тематичних виставок і лекцій Львівського державного меморіального музею Михайла Грушевського (лектор Софія Легін, вчений секретар музею) та Львівського національного літературно-меморіального музею Івана Франка (лектор Михайло Кобрин, заступник директора музею з наукової роботи, кандидат філософських наук). Спогади друзів, архівні світлини, цікаві факти з життя Івана Франка та Михайла Грушевського, розповіли про їх творчий шлях та відкрили невідомі сторінки з життя визначних українців.

Також присутнім показали документальні фільми «14 місць Михайла Грушевського у Львові» режисера Романа Метельського та кінорозповідь про Франка «Львівські сторінки життя» режисера Романа Горака.
Поміж лекціями та переглядом стрічок присутні, чималу частину яких склали трускавецькі школярі, мали можливість обговорити побачене і почуте та задати питання лекторам.

«Такі зустрічі є корисними. Вони змушують людей мислити, дискутувати, робити висновки та переймати досвід. А це допомагає розвиватись, уникаючи помилок », – прокоментував формат заходу Андрій Кульчинський – міський голова Трускавця.

Залишити відповідь

Перейти до вмісту