Завдяки тісній співпраці  Дельфінарію Оскар та Трускавецької міської ради, вже вкотре, сеанси  дельфінотерапії проходять трускавецькі діти, якими опікується міський центр соціальних служб. Як розповіли у центрі, зараз є більше 20-ти діток, які приходять дельфінотерапію безкоштовно впродовж осені.

Плавання з дельфінами успішно застосовують для боротьби з такими складними проблемами, як ДЦП, затримка мовного розвитку, синдром Дауна, аутизм, і багатьма іншими захворюваннями. Той комплексний ефект, який чинить дельфінотерапія на людей, часом значно перевищує результати використання сучасних ліків і методів традиційної медицини.

«Після плавання з дельфінами мій син став набагато спокійніший, я бачу, що для нього це свого роду стрес, але, як сказав тренер, власне такий позитивний стрес йому потрібний. Дитині це допомагає в розвитку, він починає краще розмовляти. Загалом, я дуже задоволена і вдячна за можливість спробувати дельфінотерапію», – розповідає трускавчанка Ірина Марущак.

Компанія дельфінів підійде і для цілком здорових людей. Спілкування з цими великими і дуже добрими тваринами допомагає боротися з втомою і стресами, воно покращує пам’ять і координацію рухів, роблячи людину більш спокійним і врівноваженим. Дельфіни вчать людей бути відкритими та доброзичливими, приносячи в їх життя нові фарби і емоції.

Залишити відповідь

Перейти до вмісту