5 лютого світова спільнота відзначала День безпечного Інтернету.

 З метою привернення уваги громадськості до важливості створення безпечного інтернет-простору для наймолодших користувачів у залі Центру Трускавецький міський ЦСССДМ провів інформаційний тренінг на тему “Інтимні селфі в Інтернеті – жарт чи небезпечний ризик?” Захід провели спільно з Центром підтримки сім’ї Благодійного фонду “Карітас Самбірсько -Дрогобицької єпархії УГКЦ”.

 Обговорювалися питання: інтимні фото, Інтернет, соціальні мережі, гроші, вимагання, погрози, сором, приниження, булінг, знайомства, злочин. Діти практично попрацювали в групах, переглянули відеоролики і отримали інформаційні буклети на тему: “Діти та підлітки в онлайні. Поради для батьків та вчителів”.

  Проте саме Інтернет все частіше стає джерелом сучасної небезпеки для дітей, наслідки якої не обмежуються втратою грошей чи особистих паролів у соціальних мережах, а можуть коштувати дитині здоров’я та майбутнього. Тому дуже важливо, щоб батьки і усі дорослі, які працюють із дітьми поговорювали ці питання частіше. Ця тема є актуальна і на жаль проблемна на сьогоднішній день. Тому що всі ми маємо дітей. Її треба вирішувати комплексним методом.

Залишити відповідь

Перейти до вмісту