В жовтні до Пенсійного фонду Трускавця надійшло 14 млн 172 тисячі грн. У порівнянні з вереснем цього року відбулось збільшення надходжень на 1 млн 400 тисяч гривень. Про це розповіла Руслана Каніна, начальник Трускавецького сервісного центру головного Управління Пенсійного фонду України.

На понеділковій нараді Руслана Каніна представила розрахунки Фіскальної служби. Власне потреба коштів для виплат пенсій трускавчанам, у жовтні, складала 13 млн 229 тис. грн. Пенсійний фонд має власні доходи: від купівлі-продажу нерухомого майна, відчуження легкового автомобільного транспорту та відшкодування пільгових пенсій. Це всього 18 тисяч гривень для Трускавця. Основна частина пенсійного забезпечення – єдиний соціальний внесок.

 «У вересні єдиний соціальний внесок надійшов у розмірі 12 млн 753 тисячі, тобто бачимо, що Трускавець себе забезпечував на 96,4 відсотка, дуже хороший показник. У порівнянні з Дрогобичем, який у 2017 році забезпечував себе на 40 %. На сьогодні місто Трускавець повністю забезпечує себе пенсією. Можливо, коли в грудні вона зростатиме, побачимо кориговані показники”, – наголошує Руслана Каніна.

 Такі позитивні зміни начальник трускавецького Пенсійного фонду пов’язує з результатами роз’яснювальних заходів, які проводились фондами та іншими установами спільно з міською радою Трускавця стосовно легалізації зарплат. Можна також припустити, що у місті збільшилась кількість підприємств, та, імовірніше, власники чинних все ж почали оформлювати найманих робітників на офіційній основі.

Залишити відповідь

Перейти до вмісту