27 – 28 вересня 2016 року в місті Завєрцє, який по праву називають перлиною Краківсько-Ченстоховської височини, відбувся II Міжнародний медичний Конгрес. Тема цьогорічного конгресу: «Профілактика захворювань сучасності у дітей та молоді: ожиріння, надмірна вага, цукровий діабет та вади постави». Конгрес проходив за сприяння міністерства охорони здоров’я і міністерства освіти Польщі, Маршалка Сілезького воєводства. В Конгресі брали участь представники цих міністерств, депутати Сейму Польщі, представники влади Сілезького воєводства, мер міста Завєрцє та делегації з Польщі, України, Білорусі, Словаччини. Конгрес широко висвітлювався польською пресою і телебаченням.
До участі в Конгресі була запрошена також ГО «Європейська інтеграція України» яка і сформувала делегацію від України. Враховуючи специфіку Конгресу делегація була сформована із представників міста-курорту Трускавець з владою якого в організації підписаний Меморандум про партнерство і співпрацю. Владу міста представив заступник міського голови Олексій Балицький який презентував місто-курорт, розповів про його особливості та переваги, а також запросив до Трускавця не тільки на лікування та оздоровлення, але й на відпочинок.

Особливу зацікавленість у всіх учасників викликала доповідь і презентація представника Міжнародної Клініки реабілітації професора Козявкіна, яка стала справжньою родзинкою заходу. Лікар клініки Михайло Гордієвич продемонстрував фільм про хронологію лікування і реабілітації дівчинки із Саудівської Аравії хворої на ДЦП. Сам фільм і презентація викликали шквал емоцій. Як виявилось – для більшості учасників і гостей Конгресу Україна, а саме Трускавець з його рекреаційними та реабілітаційним можливостями, стали справжнім відкриттям! Попри те, що  зростає туристична популярність українських міст, зокрема Львова і Трускавця, більшість поляків і європейців ще доволі мало обізнані з туристичними, рекреаційними й медичними можливостями України. А стратегічною промоцією українських курортів, методик лікування та інших можливостей які є в Україні профільні міністерства та відомства чи спеціальні організації, які б мали це робити, займаються недостатньо або не займаються зовсім. Отож наша делегація в якійсь мірі відкрила очі європейцям на передові й унікальні методики лікування і реабілітації які вже існують в Україні, а саме в Трускавці. Цим самим викликала непідробний інтерес до нашого міста-курорту.
По завершенню Конгресу делегація з України оглянула місто Завєрцє та околиці з його унікальними скалами та старовинним кам’яним замком. Організатори Конгресу ознайомили нашу делегацію з повітовим шпиталем, а також новітньою методикою в сфері телемедицини яку презентувала польська медична фірма «Telecare».
В найближчий час делегація з Сілезького воєводства має приїхати до Трускавця щоб ближче ознайомитись з курортом та Міжнародною клінікою реабілітації.
Від імені громадської організації «Європейська інтеграція України» хотілось би висловити особливу подяку професору Козявкіну Володимиру Іллічу, Герою України який долучився до участі в Конгресі та лікарю Михайлу Гордієвичу за чудову презентацію.

Залишити відповідь

Перейти до вмісту