Інформація про, те що Трускавець  успішно завершує програму переходу з централізованого на автономне опалення стала резонансною та викликала інтерес українців. Провідні телеканали України приїхали, аби дізнатись про деталі процесу індивідуалізації опалення у Трускавці.

 У міській раді журналісти поспілкувались з Андрієм Кульчинським – міським головою Трускавця – який розповів про переваги індивідуального опалення та про те, як місто фінансово допомагало мешканцям встановлювати його у своїх домівках.

«Цього року міська рада виділила 1 мільйон 600 тисяч гривень для мешканців соціально-незахищених категорій громадян, а також сімей, які не мали можливості самотужки купити обладнання, через малі доходи. Таким чином ми прискорили процес переходу в рази, тож уже з цього опалювального сезону Трускавець буде повністю від’єднаний від централізованого опалення. Це, найперше, велика економія коштів мешканців, а також міста. Кожен може регулювати температуру в приміщенні так як йому комфортно. Зменшились витрати на опалення бюджетних установ, оскільки їх обслуговують власні новозбудовані котельні», – зазначив Андрій Кульчинський.

  Крім того міський голова розповів про досягнення міста – соціальну програму, за якою трускавчани отримують субсидії також і на електричне опалення. Такого немає в жодному місті області.

 Медійники відвідали трускавецькі школи, садочки, лікарню, побачили роботу котелень. Ознайомились з розрахунками економії, наданими комунальним підприємством «Трускавецьтепло», що здійснило перехід міста на індивідуальне опалення і стало підтвердженням успіху Трускавця.

Залишити відповідь

Перейти до вмісту