У міській раді відбулось засідання оперативного Штабу з ліквідації можливих надзвичайних ситуацій зимового періоду

Голова комісії,  Олексій Балицький, заступник міського голови Трускавця зазначив на головній темі засідання «Про забезпечення готовності органів управління та формувань цивільного захисту Трускавецької міської ланки підсистеми ЄДСЦЗ у Львівській області до реагування на надзвичайні ситуації в зимовий період. Та про додаткові заходи щодо забезпечення життєдіяльності населення в зимовий період.

Міський Штаб вирішив:

1. Міським спеціалізованим службам цивільного захисту:

1.1. Забезпечити проведення цілодобового моніторингу обстановки в межах підпорядкованих міських територій.

1.2. Вжити необхідних заходів щодо забезпечення руху автотранспорту на дорогах місцевого значення в повсякденному режимі. Забезпечити виїзд на маршрути всіх планових автотранспортних засобів для здійснення міських пасажирських перевезень.

1.3. Організувати проведення через місцеві засоби масової інформації (сайт міської ради, КП «Редакція міського радіомовлення») роз’яснювальної роботи серед населення щодо правил безпечної поведінки людей в період значного погіршення погодних умов та тимчасового утримання без нагальної потреби від використання власного автотранспорту.

1.4. Силами соціальних служб організувати надання необхідної допомоги людям похилого віку та особам з особливими потребами.

1.5. Міським комунальним службам першочергово розчищати вулиці до об’єктів і закладів бюджетної сфери та соціального призначення.

1.6. У разі необхідності забезпечити розгортання стаціонарних пунктів обігріву.

1.7. Завчасно залучати снігоприбиральну техніку до проведення снігоочисних робіт на території міста, залучати всю наявну снігоприбиральну техніку (а також людський ресурс) організацій та підприємств всіх форм власності.

1.8. У разі знеструмлення міста (його частини) вживати додаткових заходів щодо забезпечення електропостачання лікарні, шкіл та дитячих садочків за рахунок автономних джерел живлення.

2. Комунальне підприємство «Парк Курортний»:

2.1. До початку випадання сильного снігу, залучати всю наявну підпорядковану снігоприбиральну техніку для розчистки від снігу та посипки доріг міста протиожеледною сумішшю.

2.2. Забезпечити чергування техніки для реагування у разі погіршення погодних умов на території міста.

2.3. З урахуванням набутого досвіду попередніх років забезпечити в межах міста постійний моніторинг найбільш уразливих ділянок доріг. Невідкладно вживати необхідних заходів щодо підтримання їх у проїзному стані.

3. Трускавецькому ВП Дрогобицького ВП ГУ НП у Львівській області:

3.1. За потреби, за погодженням зі КП «Парк курортний» та міською радою, встановлювати режими обмеження руху автомобільного (великогабаритного) транспорту по дорогах міста.

3.2. Заборонити рух великовантажного автотранспорту непідготовленого до руху в складних зимових умовах (“лисі шини” тощо). Такий автотранспорт направляти в пункти відстою до усунення водіями виявлених недоліків.

3.3. Здійснювати постійне інформування учасників дорожнього руху щодо встановлення режимів тимчасового обмеження та маршрутів об’їздів небезпечних ділянок автомобільних доріг.

4. Трускавецькому МВ ГУ ДСНС України у Львівській області забезпечити у разі необхідності виділення сил та засобів підпорядкованого підрозділу  дислокованого на території міста, для розчищення доріг від снігу та пропуску техніки по них, буксирування транспортних засобів, обладнання пунктів обігріву, виконання заходів з пошуку потерпілих тощо.

5. Відділ з питань діяльності правоохоронних органів, оборонної та мобілізаційної роботи Трускавецької : організувати проведення через місцеві засоби масової інформації (сайт міської ради, КП «Редакція міського радіомовлення») роз’яснювальної роботи серед населення міста щодо правил безпечної поведінки людей в період значного погіршення погодних умов та тимчасового утримання без нагальної потреби від використання власного автотранспорту.

6. Бориславському району електричних мереж ПАТ «Львівобленерго»:

6.1. Вживати заходів щодо невідкладного відновлення пошкоджених ліній електропередач.

6.2. За необхідності залучати аварійні запаси матеріалів ремонтних фондів до проведення у мінімально короткі терміни робіт при виникненні аварійних ситуацій.

7. ТВО «ТКО «Комфорт – Сервіс»: залучати всю наявну підпорядковану техніку та персонал підприємства для розчистки від снігу та посипки  протиожеледною сумішшю вулиць (тротуарів, скверів тощо).

ІІ.

1. При пониженні температури атмосферного повітря від -10оС і нижче, організувати роботу соціального патруля у складі представників Трускавецького ВП Дрогобицького ВП ГУ НП у Львівській області, МВ ДСНС України у Львівській області, соціальних служб та міської лікарні;

2. При необхідності розробити та затвердити маршрути руху соціального патруля.

3. Соціальному патрулю в своїй роботі врахувати наступне:

3.1. Доставку потерпілих від переохолодження проводити, залежно від ситуації, до міської лікарні, залучаючи для цього бригади швидкої медичної допомоги та працівників поліції.

3.2. Завдання щодо попередження загибелі людей від переохолодження виконувати шляхом:

– періодичного обстеження (1 раз на 4 години) території міста, зокрема місць найбільш імовірного перебування людей, які можуть потребувати допомоги;

– за викликом – при отриманні інформації щодо осіб, яким необхідна допомога.

4. Головному лікарю КП «Трускавецька міська лікарня) та Директору територіального центру соціального обслуговування підготувати до роботи стаціонарні пункти обігріву, роботу яких розпочати при пониженні температури атмосферного повітря від -10 о С і нижче.

5. Відділу освіти Трускавецької міської ради   вжити необхідних заходів щодо надійного функціонування підпорядкованих закладів в умовах низьких температур зимового періоду, не допустити у них розмороження систем тепло – та водопостачання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *