У Трускавці відбувся обласний семінар з директорами територіальних центрів соціального обслуговування

Для обговорення теми соціальної політики та обміну досвідом у Трускавці зібрались керівники територіальних центрів з усієї Львівської області. У семінарі-конференції взяли участь представники районів: Трурківського, Стрийського, Старосамбірського, Самбірського, Радехівського, Мостиського, Миколаївського, Кам’янко-Бузького, Жовківського, Городоцького, а також з міст: Борислава, Дрогобича, Самбора та Стрия. Представник Львівської державної адміністрації – заступник начальника департаменту соціального захисту Оксана Соболь та Тетяна Ведмідь, начальник обласного управління соціального обслуговування та захисту населення. Організатор семінару – Трускавецький територіальний центр. Директор терцентру Олена Пилат познайомила колег з роботою установи. Окрім робочого семінару для учасників підготували цікаву та насичену програму знайомства з Трускавцем. Гостей зустрічали хлібом та сіллю, а найактивніші відвідувачі соціального центру ансамбль «Сусідки» розважали піснями.

 Від департаменту соціального захисту населення Львівської облдержадміністрації, Олену Пилат, директора Трускавецького територіального центру обслуговування нагородили грамотою за багаторічну сумлінну працю та високий професіоналізм.  Привітав гостей з регіону Андрій Кульчинський міський голова Трускавця. Він розповів про місто-курорт. Зокрема про те, яка ведеться робота в напрямку залучення в Трускавець інвестицій, про розвиток медичного туризму та інші проекти. «Покращення рівня життя Трускавчан залежить від рівня сьогоднішніх зарплат, який має бути значно вищий і, власне, це є той напрямок в якому працює міська влада. Разом з тим, залучення коштів з обласного, державного бюджетів, європейських грантів дає місту шанс на розвиток і благополуччя громади», зазначив Андрій Кульчинський – міський голова Трускавця.

Власне, тема семінару стосувалась реформування системи соціальних послуг – досягнення та перспективи. Тетяна Ведмідь, начальник обласного управління соціального обслуговування та захисту населення розповіла про досвід, який здобула на семінарах в столиці та пояснила на скільки важливо в ході реформ дбати про відвідувачів терцентрів та всіх соціально-незахищених громадян. Учасники семінару заслухали виступи з головних тем: впровадження соціальних стандартів, міжнародне співробітництво та проекти наказів Мінсоцполітики.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *