Міністерство соціальної політики України за підтримки WorldBankUkraine реалізує пілотний проект «Рука допомоги», мета якого – виведення малозабезпечених сімей та переселенців із стану бідності шляхом допомоги у працевлаштуванні або у започаткуванні власної справи.

Кожен учасник проекту «Рука допомоги» отримає:

  • допомогу у працевлаштуванні, зокрема, на нові робочі місця;
  • участь в оплачуваних громадських роботах;
  • безвідсоткову фінансову допомогу для організації власного бізнесу

З 2018 року для забезпеченняучасниківпілотного проекту, зокрема шляхом створення для них новихробочихмісць, фінансовадопомогаможенадаватисьсуб’єктамгосподарювання,якіпрацевлаштують не менше як двохіз числа малозабезпечених,внутрішньопереміщенихосібабоосіб, звілнених з військовоїслужбипісляучасті в антитерористичнійоперації, строком не меншеніж на 2 роки за направленням центру зайнятості.

Сума такого «мікрокредиту» може складати до 40 прожиткових мінімумів, що у 2018 році складає близько 70 тис. гривень. Фінансова допомога надається згідно бізнес-плану, який затверджується комісією при облдержадміністрації, у формі оплати рахунків на закупівлю обладнання і матеріалів для організації підприємницької діяльності

Таким чином «Рука допомоги» заохочує місцевий бізнес до створення робочих місць: в разі працевлаштування двох учасників проекту, підприємства будь-якого масштабу можуть отримати від держави безвідсоткові кредити на закупівлю нового обладнання.

За додатковою інформацією слід звертатися до управління праці та соціального захисту населення Трускавецької міської ради за адресою: м. Трускавець, вул. Бориславська,1 тел. 54193

Залишити відповідь

Перейти до вмісту