До 38-х роковин Чорнобильської катастрофи, з метою вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та потерпілих від Чорнобильської катастрофи, відповідно до розпорядження міського голови Андрія Кульчинського від 02 квітня 2024 року № 108-р управлінням праці та соціального захисту населення ТМР виплачено одноразову грошову допомогу 67 громадянам, постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи, віднесених до І-ої, ІІ-ої та ІІІ-ої категорії. Загальна сума виплат з міського бюджету складає 61 350 гривень.

Додатково повідомляємо, що управлінням праці та соціального захисту населення Трускавецької міської ради здійснюється призначення компенсацій, допомоги певних видів та надання пільг, передбачених чинним законодавством України для громадян, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи!

Зокрема, з державного бюджету здійснюється відшкодування компенсаційних виплат для виконання програм, пов’язаних із соціальним захистом громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи (постанова Кабінету Міністрів України від 20 вересня 2005 р. N 936), а саме:

– виплата грошової компенсації за пільгове забезпечення продуктами харчування громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи віднесених до категорії 1 та 2;

– виплата одноразової компенсації за шкоду, заподіяну здоров’ю, учасникам ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, які стали інвалідами внаслідок Чорнобильської катастрофи;

– виплата одноразової компенсації сім’ям, які втратили годувальника із числа осіб, віднесених до учасника ліквідації аварії на ЧАЕС, смерть якого пов’язана з Чорнобильською катастрофою.

– виплата щорічної одноразової грошової допомоги на оздоровлення громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи ;

– оплата щорічної додаткової відпустки строком на 14 робочих днів на рік працюючим чорнобильцям;

А також з обласного бюджету здійснюється відшкодування коштів на пільгове медичне обслуговування громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи (пільгове зубопротезування та пільгове придбання ліків) (На 2024р кошторисом передбачено кошти в сумі 52864,00грн).

Більш детальну інформацію щодо надання компенсацій, допомоги певних видів та надання пільг, передбачених чинним законодавством України для громадян, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи можна отримати в управлінні праці та соціального захисту населення Трускавецької міської ради за адресою м.Трускавець, пл.Чорновола,2 або за тел. (247) 51747.

Перейти до вмісту