Відповідно до Закону України ”Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування” від 23.09.1999р. №1105-ХIV Трускавецьке відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Львівській області здійснює страхові виплати та відшкодовує витрати на медичну та соціальну допомогу потерпілим від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання. Постановою Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2017р. №1053 ” Про перерахування розміру страхових виплат потерпілим від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності, та членам їх сімей” (далі – Постанова №1053) затверджено коефіцієнт перерахування сум щомісячних страхових виплат з 1 березня 2018 року у розмірі 1,2.

       Відповідно до Постанови №1053 проведено перерахунок розміру страхових виплат 112 потерпілим на виробництві на суму 230,4 тис. грн., а саме:

– 106 особам проведено перерахування щомісячної страхової виплати в разі часткової чи повної втрати працездатності, що компенсує відповідну частину втраченого заробітку потерпілого на суму 217,7 тис.грн., що становить 120,3 % зростання щомісячних страхових сум;

– 6 особам проведено перерахування щомісячної страхової виплати як таким, які мають на це право в разі втрати годувальника на суму 12,7 тис. грн., що становить 120 % зростання щомісячних страхових сум.

   Одночасно зазначаємо, що в разі, якщо відкоригований розмір середньої заробітної плати потерпілого був меншим від мінімальної заробітної плати, встановленої на 1 січня 2017 року, розрахунок суми виплати було здійснено, виходячи з суми 3200 гривень з урахуванням відсотка втрати працездатності.

Завідувач сектору страхових виплат та матеріального забезпечення Тимишин Л.К.

 

Залишити відповідь

Перейти до вмісту