10 міфів про субсидію

1.Кажуть, що субсидію доведеться повертати, а її оформлення може перешкодити продажу квартири, будинку чи оформленню спадщини. Насправді субсидія є БЕЗПОВОРОТНОЮ ДЕРЖАВНОЮ ДОПОМОГОЮ, її отримання не пов’язане і не тягне за собою зміни власника житла.

2.Кажуть, що необхідно ВИКОРИСТОВУВАТИ В ПОВНОМУ ОБСЯЗІ ГАЗ, ВОДУ, ЕЛЕКТРОЕНЕРГІЮ, на які призначена субсидія, інакше її перестануть надавати. Насправді, якщо люди не використали всю норму ресурсів на сім’ю, ЗАОЩАДЖЕНІ КОШТИ СУБСИДІЇ ЗАЛИШАЮТЬСЯ НА РАХУНКАХ СІМ’Ї в межах опалювального сезону і можуть бути використані в подальші місяці, в тому числі і для погашення обов’язкової частки платежу.

3.Кажуть що КЛОПОТУ З ОФОРМЛЕННЯМ СУБСИДІЇ БАГАТО, а в реальності вона може скласти мізерну суму. Насправді, субсидію оформити просто: ПОТРІБНО ЛИШЕ ОФОРМИТИ ЗАЯВУ ТА ДЕКЛАРАЦІЮ. Все решта зроблять органи соціального захисту. Подати заявку можна також через інтернет на сайтіsubsidii.mlsp.gov.ua

4.Кажуть, що СУБСИДІЇ НЕ НАДАЮТЬСЯ БЕЗРОБІТНИМ працездатним громадянам або сім’ям, до складу яких входять такі особи. Насправді, якщо такі громадяни не мають доходів для розрахунку субсидії їм буде враховано умовний дохід в розмірі двох прожиткових мінімумів (з 1 травня 2016 р. – 2900) І СУБСИДІЯ ЇМ БУДЕ ПРИЗНАЧЕНА.

5.Кажуть, що ЗА ПОМИЛКИ ПРИ ЗАПОВНЕННІ ДЕКЛАРАЦІЙ будуть штрафувати або навіть ЗАБИРАТИ СУБСИДІЇ. Насправді, жодних ШТРАФІВ ЗА ПОМИЛКИ в деклараціях НЕ БУДЕ. Важливо не приховувати інформацію про свої доходи.

6.Кажуть, що СУБСИДІЇ НЕ ПРИЗНАЧАЮТЬСЯ ЗА НАЯВНОСТІ ЗАБОРГОВАНОСТІ за оплату комунальних послуг. Насправді, ЗАБОРГОВАНІСТЬ з оплати на житлово-комунальні послуги НЕ ВПЛИВАЄ НА ОФОРМЛЕННЯ СУБСИДІЙ.

7.Кажуть,що громадяни можуть ВТРАТИТИ СУБСИДІЮ, ЯКЩО БУДУТЬ КУПЛЯТИ ВАЛЮТУ. Насправді, субсидія призначається, якщо будь-хто з членів домогосподарства протягом 12 місяців перед зверненням про призначення субсидії здійснив одноразову купівлю товарів, робіт та послуг на суму, яка на  дату купівлі перевищує 50 тис. грн. КУПІВЛЯ ВАЛЮТИ НЕ ВХОДИТЬ В ПЕРЕЛІК вартісних покупок, здійснення яких позбавляє права на субсидію.

8.Кажуть, що СУБСИДІЙ ПОЗБАВЛЯЮТЬ ТІ СІМ’Ї, ЯКІ МАЮТЬ ДЕПОЗИТИ у банку в сумі більше 50 тис. грн. Насправді, ДЕПОЗИТИ У БАНКАХ НЕ ВРАХОВУЮТЬСЯ ЯК ДОХОДИ  і не входять в перелік критеріїв, на підставі яких може бути відмовлено у наданні субсидії.

9.Кажуть, що субсидія НЕ ПРИЗНАЧАЄТЬСЯ БАТЬКАМ-ПЕНСІОНЕРАМ, в помешканні яких ЗАРЕЄСТРОВАНІ НЕПОВНОЛІТНІ ДІТИ, які проживають в іншому місті. Насправді, рішення комісії приймається З УРАХУВАННЯМ ДОКУМЕНТУ, ЩО ПІДТВЕРДЖУЄ ТИМЧАСОВУ ВІДСУТНІСТЬ ОСІБ З ЧИСЛА ЗАРЕЄСТРОВАНИХ. За відсутності документа – на підставі акту обстеження матеріально-побутових умов проживання сім’ї.

10.Кажуть, що СІМ’Я НЕ МОЖЕ ПРЕТЕНДУВАТИ НА СУБСИДІЮ, якщо у будь-якого члена родини У ВЛАСНОСТІ Є ЗЕМЕЛЬНИЙ ПАЙ. Насправді, наявність будь-якого майна, в тому числі квартири, машини, трактора, корови, земельних паїв, НЕ ВПЛИВАЄ НА ПРАВО ОТРИМАННЯ СУБСИДІЇ. При розрахунку розміру субсидії враховується дохід, який  приносить це майно. Якщо пай не здається в оренду, то дохід відсутній.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *