«Хай Бог допоможе. Рушаймо панове

За неньку Вкраїну у праведний бій».

 1 листопада було відновлено історичну справедливість – українці в Галичині перебрали владу в свої руки. Це був найкращий день історії, коли над вежами міста – князя Львова замаяли синьо-жовті прапори.

 30 жовтня в читальній залі центральної міської бібліотеки відбувся тематичний вечір «На порозі нової України», присвячений 100 – річниці утворення Західно-Української Народної Республіки.

 Згадуючи ці історичні події та пов’язуючи їх з нашим сьогоденням, працівники бібліотеки підготували ісценівку, яка відтворила останню нараду українського військового комітету під командуванням сотника Дмитра Вітовського. В ній взяли активну участь юнаки Мороз Мар`ян, Володимир Ляшко, які є активними користувачами нашої бібліотеки. До глибини душі всіх присутніх зворушили світлі постаті героїв, які ціною свого молодого життя обороняли західні кордони української землі.

                                     Бо лиш одна Вкраїна – мати,

                                     Де хвилі неба голубі !

                                     За неї жити і страждати,

                                     За неї вмерти в боротьбі.

 Запрошені на тематичний вечір   переглянули відеохроніку подій і фільмографію спогадів тих днів, також до їхньої уваги була представлена викладка літератури про життя і діяльність видатних громадсько-політичних діячів ЗУНР.

Перейти до вмісту