З метою популяризації плавання серед учнівмолодших класів закладів освіти Львівської області та залучення до занять плаванням учнів початкової школи для виявлення талановитих спортсменів, з ініціативи Львівської обласної федерація морських багатоборств та акватлону (голова федерації – тренер відділення плавання ДЮСК – Андрій Жгута), на Львівщині стартувала серія відкритих дитячих турнірів з плавання «Акваліга Львівщини – 2019».Змагання носять особистий характер і проводяться окремо серед учнів 1, 2, 3 та 4 класів на дистанціях 25 та 50 метрів усіма спортивними способами плавання.

 Перший етап цих змагань « Новорічний старт»розпочався 28 рудня 2018 рокуу плавальному басейні Дрогобицької ДЮСШ ім. І. Боберського за участі 5-ти команд із Золочева, Сокаля, Червонограда, Дрогобича, та Трускавця.

 Трускавець представляли вихованці відділення плаваннядитячо-юнацького спортивного клубу «СПОРТОВЕЦЬ», десятеро з яких в особистому заліку стали багаторазовими переможцями та призерами обласного турніру:Якимів Марко (І місце25 мвільеий стиль,ІІ місце25 мбрас),Допілка Захар (ІІ місце25 мвільний стиль,),Кухар Софія (ІІ місце25 м вільний стиль),Терлецька Анна ( ІІІ місце25 мвільний стиль),Допілка Макар ( І місце25 мбрас, ІІ місце25 м батерфляй ),Савшак Данило (І місце50 м вільний стиль,   І місце50 м батерфляй), Грущак Анна (ІІ місце 50 м. вільний стиль ),Жгута Олександра ( І місце50 мвільний силь,І місце 50 м на спині ),Стефанишин Поліна( ІІ місце50 м на спині,ІІ місце 50 м вільний стиль), Пасічник Василь (ІІІ місце50 м брас, ІІІ місце 50 м вільний стиль ).

 Підготували призерів святкового турніру тренери відділення плавання ДЮСК «СПОРТОВЕЦЬ» Жгута Андрій, Смеречинський Богдан та Кухар Лідія.

 На черзі ще шість етапів «Акваліги Львівщини – 2019» :

 

Етап

Дата

Місто

Установа

Назва турніру

ІІ етап

07.03.2019 р.

м. Сокаль

Сокальська ДЮСШ

«Сокальські проліски»

ІІІ етап

25.04.2019 р.

м. Миколаїв

Миколаївська РДЮСШ

«Пасхальний турнір»

ІV етап

24.05.2019 р.

с. Угерсько

Стрийська РДЮСШ «Старт»

«Ура, канікули!»

V етап

11.10.2019 р.

м. Червоноград

Червоноградська ДЮСШ 2

«На Покрову»

VI етап

08 11.2019 р.

м. Львів

ДЮСШ 9

«Львівський спринт»

VII етап

06.12.2019 р.

м. Трускавець

ДЮСК «Спортовець»

«Кубок Ліги»

 

***************************************************************************

 Традиційно, в кінці кожного року, у Львові проводяться підсумкові загальні збори Відокремленого підрозділу Федерації плавання України у Львівській області, на яких зокрема проводять підсумки виступу плавців Львівщини, обговорюють та затверджують календар змагань на наступний рік, відзначають та нагороджуються кращі плавці та тренери за вклад у популяризацію та розвиток плавання в Україні.

 За підсумками 2018 року, у номінації «Гордість Львівщини 2018», нагороди отримали вихованці відділення плавання Трускавецького ДЮСК «СПОРТОВЕЦЬ» :

 Кулинич Микола (бронзовий призер Чемпіонату Львівської області з плавання серед юніорів та юнаків), Вітєбський Артур (бронзовий призер Чемпіонату Львівської області серед юніорів ) та Манюк Олена (бронзова призерка Чемпіонату Львівської області серед юніорів ). Підготували призерів Чемпіонатів Львівщини тренери відділення плавання ДЮСК – Богдан Смеречинський та Андрій Жгута.

Перейти до вмісту