У місті вже розпочали підготовку до майбутнього шкільного року “Нової української школи”. Як повідомив Орест Лобик, начальник відділу освіти Трускавця оголошено торги на “Прозоро” з закупівлі меблів для класів НУШ. Їх очікують отримати до середини серпня. Наступного місяця заплановано закупівлю дидактичного матеріалу та технічного забезпечення.

 Крім того, відділ освіти міської ради очікує на розпорядження ЛОДА Про забезпечення комп’ютерами в школах 1:10, тобто на десять дітей має бути 1 ПК.

 «Такого забезпечення разаз в школах Трускавця немає. Очевидно, що потрібно буде закупити декілька десятків ПК. Кошти на це передбачені в державному бюджеті, однак їх буде недостатньо для закупівлі необхідної техніки хорошої якості, а відтак доведеться виділяти кошти з міського бюджету», – наголосив Орест Лобик. Зазначимо, що, загалом, у Трускавці 2200 дітей шкільного віку.

 Також очільник освіти Трускавця повідомив, що, наразі, у кабінетах “Нової української школи” проводяться поточні ремонти.

 До слова, в рамках «Нової української школи» традиційно державне фінансування надається місцевим органам самоврядування на засадах співфінансування:

 70/30 – для шкіл в містах обласного значення.

 Тобто Трускавець дофінансовує не менш як 30% вартості обладнання для шкіл. У 2018 році коштом міського бюджету закупили обладнання на 638 тисяч гривень. У 2019 році, станом на сьогодні, сума вкладень в необхідне обладнання для забезпечення роботи Нової української школи Трускавця – 312,800 грн.

Перейти до вмісту