До Трускавця з дружнім візитом завітала делегація з Польського міста Дзялдово. Молодіжний парламент Дзялово, який прибув в супроводі бурмістра Гжегожа Мровінського та представників міської ради привітав Андрій Кульчинський – міський голова Трускавця.

 «Для нас це завжди велика честь приймати гостей з Польщі. Ми маємо багато спільної історії, то хотілося б, щоб наші друзі відчували себе тут комфортно. Хочу побажати гарних відвідин Трускавця та околиць нашого міста й успішної праці молоді», – привітав польську делегацію Андрій Кульчинський.

 Гжегож Мровінський, бурмістр Дзялдово зазначив, що багато інформації про Трускавець вони дізнаються від сеньйорів, тобто пенсіонерів, які приїздять на курорт лікуватись. Для нього та його колег дуже важливо було приїхати в Трускавець та познайомитись з містом.

 Представивши короткі презентації про себе, молодіжні парламенти міст-побратимів Трускавця та Дзялдово спільно створювали герби, які ілюструють міста й співпрацю між ними. Для цього потрібно було ввімкнути уяву та креативне мислення, що дітям таки вдалося. На герби розмістили QR-коди, відсканувавши їх, – потрапляєш на сторінку з відео сюжетами про спільні проєкти Трускавця та Дзялдово. Зараз на сторінці можна знайти ролик першого приїзду трускавчан до Дзялдово. Наступною, як пообіцяли польські друзі, буде відео розповідь про пригоди польських школярів у Трускавці.
«У них є в чого повчитись, але й наші діти також мають чим поділитись з гостями. Польська делегація буде в Трускавці три дні, за цей час діти та представники міської ради Дзялдово ближче познайомляться з нашим містом. Важливо, що й наші трускавецькі школярі, які зараз активно беруть участь в співпраці поїдуть в Дзялдово наступного року», – наголосила Наталія Пономаренко.

 Зазначимо, що співпраця з Польським містом Дзялдово розпочалась в минулому, 2018 році. Тоді делегація з Трускавця побувала в Дзялдово для налагодження співпраці в рамках Університету третього віку, організації поїздок та освітніх програм для літніх людей. Цього року запропонували співпрацю молоді на основі молодіжних парламентів Трускавця та Дзялдово. Так утворився новий проєкт до якого залучили 17 представників молодіжного парламенту з Польщі та 15 школярів з Трускавця.

Перейти до вмісту