На семінарі для бібліотекарів говорили про обслуговування дітей та молоді, сучасний підхід до подачі книжкової інформації, а також про привабливий інтер’єр бібліотеки, в якому молодим людям буде приємно та комфортно знаходитись.

Семінар бібліотечних працівників під назвою «Орієнтири бібліотек в обслуговуванні дітей та молоді: сучасний підхід» відбувся 1 листопада в читальній залі центральної міської бібліотеки м.Трускавця. Серед тем, які розглядались на семінарі були можливість бібліотек просування читання у молодіжне середовище; організації бібліотечного простору ( відкритого, сучасного, комфортного) та інтер`єр, який повинен запрошувати, приваблювати. З прикладами зонування  та сучасного  комфортного оформлення бібліотечних приміщень , знайомила мультимедійна презентація  « Зонування бібліотечних приміщень. Фактори організації  середовища» , яку підготувала провідний методист  МЦБС Ірина Вахнич.

 «Завдання сьогодення – посилення ролі публічної бібліотеки та перетворення її на сучасний культурно-інформаційний центр. Промоція книги та читання вимагає застосування інновацій, особливо, коли йдеться  про обслуговування дітей та молоді. Ключовим моментом в роботі бібліотек є поєднання віртуального світу та книги», – йшлося в презентації.

 Організатори семінару мали на меті зацікавити і дати поштовх для впровадження нових форм роботи бібліотек.

                   За матеріалом  завідувача відділу обслуговування Г. Грицило

Залишити відповідь

Перейти до вмісту