Міжнародний день людей поважного віку відзначається щорічно в усьому світі 1-го жовтня, виник з ініціативи Генеральної Асамблеї ООН 14-го грудня 1990-го року. До цього День людей солідного і поважного віку стали відзначати спочатку в Європі, потім свято було підхоплено Сполученими Штатами і до кінця 80-х років воно поширилося по всьому світу. 

Напередодні, Андрій Кульчинський – міський голова Трускавця та представники територіального центру соціального обслуговування, з нагоди Міжнародного дня людей поважного віку, привітали трускавецьких довгожительок  Єву Іванівну Мотику та Ольгу Ільківну Андрушко.

Пані Єві нещодавно виповнилось 102 роки. Батьки назвали її Євою, так і похрестили, однак в паспорті Єва стала Євдокією, бо такою була радянська система. Все своє життя жінка прожила у Трускавці. Народила двоє дітей, донька з’явилась на світ, коли пані Єві (Євдокії) виповнилось 42 роки. Сьогодні вже любується онуками, а їх у неї двоє, має й двох правнуків.

 

Пані Ользі пішов 104-ий рік. Родинна історія почалась в Польщі. Вона з дітьми та чоловіком, по неволі, стали учасниками операції «Вісла», – у 1946 році їх депортували на Тернопільщину. Однак вся чоловікова родина проживала в Трускавці, тому він забрав дружину, сина та двоє дочок і в  70-их роках перебрався на курорт. Сьогодні Ольга Іванівна може похвалитись великою родиною, серед найближчих 2-є дочок, також має 6 онуків, 7 правнуків, та 4 праправнуки.  

Сьогодні, на честь найстарших трускавчанок та їхніх родин звучали щирі слова вітань та побажання міцного здоров’я. Ми захоплюємось волею до життя, витривалістю, патріотизмом та позитивним настроєм цих жінок та бажаємо щасливих років життя.

Зазначимо, що 30 вересня та 1 жовтня Трускавецька міська рада та територіальний центр соціального обслуговування запрошує на заходи з нагоди Міжнародного Дня людей поважного віку та Дня ветерана. Зокрема 30.09 о 15:00 в Народному Домі – концертно-тематична програма «Роки людині до лиця». 1 та 2 жовтня для пенсіонерів міста відкритий вхід в музеї ім. М. Біласа та «Історія міста». 1 жовтня о 13.45 запрошуємо усіх до кінотеатру Злата до перегляду художнього фільму, – вхід за пенсійним посвідченням.  

Залишити відповідь