Зовсім недавно на схилах гірськолижного комплексу «Буковиця» відшуміли баталії Першого міжнародного дитячого гірськолижного Кубку «Bukovytsia OPEN» в яких взяли участь команди Словаччини, Польщі та України. Технічний делегат Міжнародної лижної федерації FIS Ігор Сидорко відзначив високий професійний рівень проведеного заходу. «З таким стартом організатори досить скоро можуть вийти на рівень проведення міжнародних змагань під егідою FIS», – з ентузіазмом поділився враженнями представник FIS. Приймали спортсменів в місті Трускавець. Захід вдався на славу! Всі учасники і гості, особливо із за кордону, були приємно вражені організацією змагань та зачаровані містом-курортом.  

    Отож Ігор Іванович Сидорко як у воду дивився і одразу після І етапу Кубка України та Всеукраїнських змагань серед юнаків та дівчат з гірськолижного спорту, що відбувся 20-23 лютого на гірськолижному спортивному комплексі «Сорочин Яр» в Полтаві, команди попрямували до Львівщини. Вперше за останні роки національні змагання повернулись у Львівську область, де Кубок України з гірськолижного спорту дебютував на гірськолижному комплексі «Буковиця»25 – 26 лютого на схилах гірськолижного комплексу  проходив Етап Кубка України та всеукраїнські змагання з гірськолижного спорту серед юнаків та дівчат. Це стало можливим завдяки спільним зусиллям ГК «Буковиця» та ГО «Європейська інтеграція України», які разом з Федерацією лижного спорту України виступили співорганізаторами цього офіційного спортивного заходу в Україні. Змагання тривали два дні в спортивній дисципліні слалом-гігант. В змаганнях приймали участь 170 спортсменів з 15 команд, що представляють 6 областей України. Всіх учасників знову гостинно приймало місто-курорт Трускавець, яке поступово завойовує популярність як центр гірськолижного спорту і відпочинку.

    Нагороджували спортсменів  26 лютого багато поважних гостей серед яких були міський голова Трускавця Андрій Кульчинський, міський голова Борислава Ігор Яворський, заступник міського голови Дрогобича Василь Качмар та інші поважні гості і спортивні функціонери. Ведучий церемонії нагородження – співорганізатор змагань і голова правління ГО «Європейська інтеграція України» Іван Цегенько зачитав привітальну телеграму від голови Комітету Верховної Ради України з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту і туризму Артура Палатного. Всі переможці отримали нагороди а також цінні призи від фірми «Head». По завершенню церемонії нагородження спортсмени мали змогу почастуватися кондитерськими виробами від партнера – бориславської ТМ «Мармоляда». Насамкінець ведучий подякував всім партнерам і спонсорам за співучасть в організації такого грандіозного дійства адже держава з кожним роком, на жаль, на такі заходи виділяє все менше коштів отож мусимо дбати про розвиток українського спорту і українських молодих спортсменів самі!

         Змагання пройшли в чудовій і драйвовій атмосфері, – розповідає співорганізатор змагань, голова правління ГО «Європейська інтеграція України» Іван Цегенько.

         Приємно що «Буковиця» стає популярною, приємно ,що з відкриттям гірськолижного комплексу, Трускавець став ще й гірськолижним курортом, приємно що спортивні заходи, котрі ми тут спільно  проводимо, проходять на високому організаційному і видовищному  рівні. Це відбувається тому що ми стараємось професійно підходити до організаційних та інших питань і стараємось враховувати будь-які дрібниці. Радий що нам спільно це вдається! І радий що з кожним днем до нас долучається все більше партнерів котрі нам допомагають і яким хочеться висловити слова подяки.

Можна з впевненістю сказати що проект «Буковиця» відбувся і потужно набирає обертів. Отож є сподівання що цей гірськолижний комплекс відкриє новий етап в історії Трускавця та відродить славні традиції гірськолижної школи в нашому регіоні.

Залишити відповідь