Щорічно 2 квітня відзначається Міжнародний день дитячої книги — свято, встановлене за рішенням профільної Міжнародної ради з питань дитячої книги.

Датою для святкування був обраний день народження Ганса Християна Андерсена, який став одним з найулюбленіших казкарів дітей багатьох поколінь. Основна мета свята полягає в пропаганді дитячого читання, яке є ефективним інструментом духовного та інтелектуального розвитку людини.

В бібліотеці для дітей зібрались шанувальники книги, а також маленькі читачі, які часто відвідують нашу бібліотеку. Бібліотекарі Зіновія Мазур та Віра Лучковська ознайомили дітей з новинками бібліотеки, а також  намагались довести дітям, що книга поруч із самого народження.

 Перші казки, вірші читають нам мама і тато, братик і сестричка. Книга розповідає нам про казкових богатирів, про шкільне життя, про далекі країни. З книгою кожен із нас може мандрувати в минуле і в майбутнє. Про все на світі розповідає книга.

Діти вдумливо і жваво  відповідали на запитання вікторини, відгадували загадки, називали прислів’я та приказки, ділились враженням з своїми друзями про цікаві прочитані книжки, згадували героїв та обговорювали їхні вчинки, які вчать, як їм поводитись у житті.

 Софія Кутна зачитала авторський вірш про книгу. “Порада друзям” таку назву допомогли Софійці  дати всі присутні для її вірша.

Почастувавшись солодощами, діти ще довго спілкувались у бібліотеці.

Надіємось, що наші книжкові полиці поповняться новими книжками, а читання дітям принесе задоволення і приємні враження.

Залишити відповідь

Перейти до вмісту