2016 рік став для Трускавця рекордно прибутковим  за останнє десятиліття.
У 2016 році Трускавець отримав та освоїв 6 мільйонів гривень з обласного бюджету та 2 мільйони гривень з державного.
З республікою Азербайджан підписано угоду про державне фінансування путівок в санаторії Трускавця для відпочивальників з цієї країни.
Вперше за кілька років Трускавець став на щабель вище по показнику виплати заробітних плат, залишивши позаду Самбір.
Дехто говорить, що здобутки Трускавця – «манна з неба». Але для того, щоб відбулись швидкі позитивні зміни треба було добре попрацювати. Адже за останніх 5 років Трускавець в’яло користувався обласними програмами співфінансування, не спромігся отримати кошти з державного фонду регіонального розвитку.
Навіть більше, від Трускавця не надходило заявок на участь у міжнародних програмах. Тоді як, маленьке містечко Долина, Івано-Франківської області, отримало 54 мільйони гривень за Програмою Розвитку ООН на реалізацію проекту з енергоощадження(утеплення фасадів будинків, будівництво котелень, встановлення альтернативних джерел енергії).
Очевидно, колишнє керівництво міста не брало до уваги й Програму транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна, за якою Моршин отримав 1,5 мільйони євро на реконструкцію парку.
А реконструкція трускавецького парку так і залишилась проектом. Тоді, може хто пам’ятає, колишній мер заявив, що проект по парку йому заважав реалізувати Богдан Матолич. Звісно те, що пан Матолич якимось чином міг завадити реалізації проекту звучить фантастично, тоді, як реальні можливості залучити державні кошти не були використанні. Незрозумілим є те, що маючи обласного депутата від Трускавця від партії «Свобода» ( яка була представлена більшістю в облраді), підтримку  голів обласної ради та державної адміністрації колишній очільник міста  не налагодив з ними співпрацю, через що місто втратило мільйони гривень.  

Виглядає на те, що ті, хто заперечують, грандіозну роботу пророблену міською радою і називають це «манною з неба» усвідомлюють, що планка піднята дуже високо.
Процес децентралізації триває вже 2 роки, але реальні зміни ми побачили лише зараз.

Робота міської ради сьогодні, як ніколи, направлена на розвиток міста та усіх його сфер.  

Залишити відповідь

Перейти до вмісту