На засіданні виконавчого комітету Трускавцької міської ради затвердили мережі загальноосвітніх, дошкільних закладів, структуру школи мистецтв та організацію харчування школярів на 2017-2018 рр.  

    Цьогоріч у Трускавці сформовано 81 клас, у якому навчатимуться 2112 учнів: СЗШ № 1 –  29 класів – 751 учнів; НВК «СЗШ № 2 – гімназія» –  32 класи  –  832  учнів; СЗШ № 3 – 20 класів – 529 учнів. Школярі матимуть змогу навчатись за стандартною програмою та  спеціалізованими напрямками, такими як: гуманітарний, природничо-математичний, з поглибленим вивчення  української мови та літератури, суспільно-гуманітарний (економічний профіль), з поглибленим вивченням іноземних мов. Окрім того, в трускавецьких школах введуть курс із плавання на уроках фізичної культури у 5-11 класах на базі ДЮСК «Спортовець».

 Також на виконкомі було затверджено кількість гуртків та секцій, що функціонуватимуть на базі Будинку учнівської творчості  та ДЮСК «Спортовець» – 37 гуртків та 7 секцій відповідно.

   Учні 1-11 класів  з числа дітей з неповних сімей, дітей з багатодітних сімей, дітей-інвалідів; учні 5-11 класів із малозабезпечених  сімей харчуватимуться у школі безкоштовно, харчування учнів 1-4 класів загальноосвітніх навчальних закладів міста оплачуватиметься з міського бюджету на 50% від його вартості.

     У дитячій школі мистецтв ім.Р.Савицького протягом 2017-2018рр. навчатимуться 445 учнів. Змінилась батьківська плата за завчання: музичне відділення: скрипка та народні інструменти –   100  грн. на місяць; фортепіано, гітара – 120 грн. на місяць; духові та ударні інструменти, віолончель, сопілка – 80  грн. на місяць; хореографічне відділення – 120 грн. на місяць; художнє   відділення -100  грн. на місяць. Проте, перелік пільг на оплату не зазнав змін – звільнення  від плати за навчання на 100% матимуть: діти інваліди, діти-сироти, діти, які залишились без батьківської опіки; діти з багатодітних сімей ( троє і більше дітей віком до 16 років ), діти з малозабезпечених сімей, діти, які постраждали від аварії на ЧАЕС, діти учасників бойових дій на сході України (АТО). У випадку,  коли двоє дітей з однієї сім’ї навчаються у школі, плата за першого учня становить 100%, за другого – 50%.;  

            

            

Залишити відповідь

Перейти до вмісту