Не використали субсидії на газове чи електричне опалення? Маєте право на грошову компенсацію!

Отримувачі житлових субсидій, які не використали повний обсяг житлової субсидії, що надавалася по послузі газопостачання та електропостачання для потреб опалення на опалювальний період 2016-2017рр., зможуть отримати грошову компенсацію.

Відповідно до змін, внесених Урядом 26 квітня 2017 року до постанови Кабінету Міністрів України №848 «Про спрощення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива», визначено порядок монетизації зекономленої суми субсидії на оплату послуг з газо-, електропостачання для індивідуального опалення.

Для проведення монетизації субсидій організації – надавачі послуг газопостачання та електропостачання для опалення надають управлінню праці та соціального захисту населення списки осіб, в яких зазначаються суми невикористаної субсидії.

 До 1 вересня кожен користувач субсидії, що включений до зазначених списків повинен подати заяву до управління праці та соціального захисту населення, в якій вказати спосіб виплати коштів (банк або пошта) та банківські реквізити.

Розмір коштів для осіб, які використовували для опалення природній газ становитиме суму, що в еквіваленті не перевищуватиме вартості 100 куб. метрів природного газу. Для осіб, які для обігріву помешкань використовували електричну енергію, виплачуватимуться кошти, що в еквіваленті не перевищуватимуть вартості 150 кВт електричної енергії для опалення.

Частина невикористаної субсидії понад зазначені суми повертається надавачами послуг до бюджету.

Додаткову інформацію з питань отримання грошової виплати внаслідок економного споживання послуги опалення можна отримати в громадській приймальні управління праці та соціального захисту населення Трускавецької міської ради або за телефоном гарячої лінії –«5-41-93».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *