У зв’язку з погіршенням ситуації на Сході України запланований призов на строкову офіцерську службу. Як повідомив Юрій Солякн завідувач відділу з питань діяльності правоохоронних органів, оборонної та мобілізаційної роботи, 12 днів тому вийшов Наказ Міністерства оборони України щодо призову офіцерів запасу. 

«В кінці червня на початку липня планується призвати офіцерів запасу, віком до 43 років, які пройшли повний курс військової підготовки за програмою підготовки офіцерів. Строк служби складатиме 1,5 року, залучатимуться також жінки. Відповідно до даного наказу ці призовники не служитимуть в зоні АТО, якщо не підпишуть відповідний контракт», – розповів Юрій Солян. За його словами контракт підписується не менш як на 3-5 років, а перед самою службою військові проходитимуть 3 місячні курси підготовки. Відтак якщо бажання підписати контракт таки виникне, вони перейдуть на службу в зоні АТО. Наразі вищезгаданий Наказ знаходиться на реєстрації у Міністерстві юстиції згідно процедури.

Крім цього, Міноборони готує ще один Наказ, на липень-серпень, щодо додаткового призову до Національної Гвардії України. Списки і дані про те, кого саме будуть призивати наразі невідомі.

Також Юрій Солян зазначив, що за підсумками весняного призову, Дрогобицький військомат визнаний найкращим в області. До Трускавця, щодо призову, зауважень також не було.  

Залишити відповідь

Перейти до вмісту