«Вифлеємський вогонь миру» – Міжнародна щорічна скаутська акція до святкувань Різдва. Австрійські скаути беруть Вогонь на місці народження

Ісуса Христа у Вифлеємі , а далі транспортують  його літаком  до Австрії. Після урочистостей у Віденському Кафедральному соборі естафета передається до сусідніх країн. Саме із рук в руки, від одного скаутського осередку до іншого. Віфлеємський вогонь долає безліч кордонів і потрапляє до всіх, хто чекає на світло тепла, миру, злагоди і сподівання яке мандрує із заходу  на схід, долаючи кордони і єднаючи християн у переддень Різдва Христового.

По Україні Вифлеємський вогонь поширюють члени  станиці «Пласт».

Вогонь передається від міста до міста, його заносять у церкви, державні установи, школи, сиротинці, лікарні.

У Трускавецькому територіальному центрі соціального обслуговування зустрічали пластунів які привезли Вифлеємський вогонь з Собору св.Юра у місті Львові.

Голова станиці «Пласт» Кондратик Василь розповів присутнім про ідею передачі цього промінчика – який символізує солідарність зі всіма, хто є далеко, солідарність з убогими, поєднання з Христом, котрий народився в убогості.                                                                                    

Зі щирою молитвою і сльозами на очах приймали жителі міста це світло з Вифлеєму, як дар для своєї родини і близьких, як символ найбільшого добра.

На передодні Різдва члени Пласту принесли Вифлеємський вогонь у домівки одиноких пенсіонерів та інвалідів міста Трускавця, щоб і вони могли відчути тепло Вифлеємської зірки.  

Залишити відповідь

Перейти до вмісту