Правовою підпримкою та освітою мешканців займатиметься «Трускавецьке бюро правової допомоги»

У середній загальноосвітній школі № 3 пройшов ознайомчий семінар для освітян щодо правової освіти трускавчан. Організатори зустрічі працівники «Трускавецьке бюро правової допомоги» Стрийського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Семінар присвятили відкриттю бюро правової допомоги в м.Трускавці, що знаходиться на вул. Данилишиних, 62 (район лікарні).

Відтак, юристи бюро правової допомоги наголосили, що звернувшись до них, кожен мешканець територіальної громади зможе отримати безкоштовні консультації з правових питань та скористатися електронними сервісами Мін’юсту.

Слід зазначити, що бюро правової допомоги – це  всеукраїнська мережа точок доступу до безоплатної правової допомоги, активного поширення правової інформації та доступу до правових консультацій на рівні територіальних громад.

Основні завдання, які виділили працівники бюро правової допомоги є:

  • правопросвітництво у територіальних громадах; 
  • надання безоплатної первинної правової допомоги – правової інформації та консультацій; 
  • забезпечення доступу до безоплатної вторинної правової допомоги (представництво інтересів в суді) вразливих категорій громадян;
  • забезпечення доступу до електронних сервісів Міністерства юстиції.

Крім того, клієнти матимуть змогу через бюро отримати доступ й до адвокатських послуг – якщо це буде необхідно та у випадку належності до визначених законом категорій осіб, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу; а також фахівці бюро представлятимуть інтереси таких осіб у суді за окремими видами спорів.

Як підсумувала Галина Кітраль, працівник Трускавецького бюро правової допомоги, – «отримання юридичних консультацій у бюро сприятиме виробленню у громадян практики використовувати правові інструменти для вирішення своїх життєвих питань замість узвичаєних корупційних практик. Також це сприятиме досудовому врегулюванню цивільних та адміністративних судових спорів; зменшуватиме ризики обмеження доступу до права і правосуддя для найбільш соціально вразливих суспільних верств внаслідок запровадження виключного права адвокатів на представництво в суді; зменшення домашнього насильства, дискримінації та попередження злочинності, насамперед, серед неповнолітніх».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *