У першу неділю листопада згідно указу Президента України від 13 квітня 1999 року працівники соціа́льної сфе́ри відзначають своє професійне свято.

Днями відзначала свій ювілей Когут Юстина Осипівна, людина, котра з першого у житті робочого дня і до виходу на заслужений відпочинок, близько 40 років свого життя, віддала професії працівника соціальної сфери. 

Народилася на Самбірщині 20 жовтня 1957 року. Після закінчення сільської школи пройшла конкурс з 25 абітурієнтів та стала студенткою Чернігівського  юридичного технікуму.

З 1976 року працювала у Дрогобицькому райвиконкомі інструктором з призначення пенсій.  Згодом  в обласному відділі соціального захисту у центрі нарахування і виплат пенсій, спочатку інспектором, а потім начальником відділу з виплат пенсій восьми районів області Працюючи, одночасно навчалася на юридичному факультеті Львівського університету ім.. Івана Франка. Після закінчення університету  працювала у Дрогобичі заступником завідувача відділу соціального забезпечення.

На початку 90-х Трускавецька міська рада першого демократичного скликання прийняла рішення про утворення в місті відділу соціального забезпечення. 6 вересня 1990 року відбулося затвердження Юстини Когут на  посаду завідувача відділу.  У відділі працювало всього троє людей. Очолювала відділ, який поступово переріс в управління праці та соціального захисту населення зі штатом у понад 20 чоловік, до 2015 року.

Юстина Осипівна була обрана депутатом Трускавецької міської ради третього демократичного скликання, працювала секретарем міської ради. У червні 2015 року пішла на заслужений відпочинок, але її вклад в соціальну сферу трускавчани відчувають  і досі.

Юстина Когут є автором багатьох місцевих  соціальних програм, реалізованих в місті, які й надалі слугують засобом для підтримки найвразливіших  мешканців у вигляді фінансової підтримки зі сторони міста.

Тисячі справ, зокрема: пенсії, субсидії, допомоги, пільги, програми соціальної реабілітація осіб з обмеженими можливостями, допомога особам, постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС,  в останні трудові роки до переліку додалися ще й виплати особам, які перемістилися з тимчасово окупованих територій України та допомога особам, які брали участь в АТО на Сході України щоденно потребували її мудрого керівництва та професіоналізму.

Кількість добрих справ Юстини Осипівни  за роки роботи в соціальній сфері  обчислити не можна. ЇЇ вклад в соціальну сферу міста Трускавця та допомога  людям безцінні.

Трускавецька міська рада вітає Когут Юстину Осипівну з Днем працівника соціальної сфери та ювілеєм! Зичимо достатку та здоров’я, дякуємо  за багатолітню чесну і самовіддану працю для трускавецької громади!

Залишити відповідь

Перейти до вмісту