Згадаймо всіх , хто вмер за Україну,

 Всіх тих,хто недожив,недокохав,

Кого везли в вагонах на чужину,

Хто в більшовицьких таборах конав…

28 вересня в читальному залі Центральної міської бібліотеки відбувся поетичний вечір «Розстріляне коло» , присвячений поетам розстріляного Відродження, зламаним і розбитим радянською владою в 30 – ті роки ХХ століття . Коло письменників , які не зважаючи на неможливість здобути освіту через війну, голод та необхідність заробляти хліб насущний за умов замовчування й заборони творили тексти світового рівня.

Митці помирали не від смерті, а від життя… Помирали у дні свого народження. То ж чи не заслуговують такі люди на гідне вшанування хоча б після смерті ? Атмосфера вечора була переповнена духом епохи, слухачі перейнялися трагедією приречених на страту, нездійснених мрій ненаписаних шедеврів …

Та треба пам’ ятати: знищити людину фізично – можна, а от морально – ніколи ! Тож всі гідно вшанували пам’ ять загиблих у літературно – мистецькій війні і висловилися що ми неодмінно маємо змінювати цей світ на краще, як і заповідали поети Відродження, а не рухатися по колу. Поновлювати здобутки – нам. Сьогодні, завтра і повсякчас.

Підготувала провідний бібліотекар ч.з. О. Касперська

Залишити відповідь