Чемпіонат України “YUVENTA DANCE OPEN CUP – 2019” відбувся під егідою Міністерства спорту України та Асоціації спортивного танцю України. Головні партнери — ГКК «Карпати» та «Трускавецька міська рада».

 50 суддів з Польщі, Словаччини, Молдови та України впродовж двох днів оцінювали виступи учасників, дітей від 4 років, юнаків та дорослих професійних пар. Головний суддя змагань Святослав Влох – перезидент Асоціації спортивного танцю України. 

 2000 учасників Чемпіонату особи проживали в Трускавці. Їх приймали готелі курорту – партнери Чемпіонату: «Готель 365», ГК «Карпати» та інші. Прибули спортсмени з різних міст України: Києва, Тернополя, Краматорська, Слов’янська, Южного, Одеси, Тернополя, Луцька, Івано-Франківська, Кам’янського, Стрия, Дрогобича. Трускавецьку команду представили учасники клубу спортивного танцю «YUVENTA DANCE», які вибороли перемоги.

 Призерами в категорії молодь та дорослі Е клас та юніори 2Е клас, молодь та дорослі D клас стали пари трускавчан: Олександр Ільницький, Софія Мамай, а також Олександр Ільницький з Вікторією Шиян.
«Це пари які їздять на змагання в Україні та за кордон — постійні призери. Цього року їм присвоєно перший танцювальний розряд. Залишився ще один крок і вони стануть кандидатами в майстри спорту України», – розповів Юрій Задорожний, організатор Чемпіонату в Трускавці, керівник клубу спортивного танцю «YUVENTA DANCE».

 Чимало учасників Чемпіонату України зі спортивного бального танцю, який проходив у Трускавці в різних вікових категоріях приймали й будуть брати участь в Чемпіонатах Європи та Чемпіонаті Світу з бальних танців.

 Як зазначає організатор цьогорічного Чемпіонату в 2020 році планується проведення Чемпіонату України серед молоді в такому ж форматі, але триватиме дещо довше. Відтак програму Чемпіонату будуть розширювати, додадуть локації просто неба та майстеркласи для глядачів, щоб збільшити зацікавленість аудиторії до події.

 Після Чемпіонату продовжує роботу клуб спортивного танцю «YUVENTA DANCE». В кінці травня запланована поїздка в Грецію на фестиваль Каніоті. Так вже другий рік поспіль діти поєднують відпочинок з участю у фестивалі. Крім того, у червні та вересні планується участь у змаганнях з бальних танців у місті Новий Тарг, Польща, на запрошення одного з суддів Болеслава Бари.

Залишити відповідь

Перейти до вмісту