Трускавчани прийшли вшанувати пам’ять Героїв Небесної Сотні

Зі знанням своєї історії, з душею, що прагне справедливості, з вірою у краще життя та майбутнє сьогодні, біля стели Небесної Сотні зібрались трускавчани та гості міста, аби вшанувати та помолитись за душі загиблих Героїв. Помолились, запалили лампади, поклали квіти і поділились спогадами про події три річної давності, які ще бринять сльозою, щемлять у грудях, заставляють рухатись скули на обличчях українців.

Багато очевидців подій на Майдані, які напередодні були запрошені до слова, відмовились говорити. Причини різні, але очевидно, що найбільша, це та, що занадто свіжа є біль. Направду, важко сьогодні говорити про перемогу Майдану в умовах, коли країна у війні, й уже не сотня, а тисячі захисників полягли за українські цінності за свою ідентичність та націю.

Бій триває і вирішальна битва ще попереду. А тут в тилу, на усіх покладена велика місія – будувати свою країну власними руками. « Якщо не тілом то душею, серцем маємо бути готові померти за свою Україну», – говорить у вітальному слові Андрій Кульчинський, міський голова Трускавця.

  Захід супроводжували Андрій Юркевич та Роман Рязанов інсценівкою «Мені наснилось». Хлопці відтворили зустріч загиблого Сергія Нігояна та вбитого під Крутами захисника України. Виконана Романом Волинським композиція  «Я ненавиджу війну» розчулила усіх присутніх матерів. Марян Олексин, художник і поет прочитав авторського вірша  «Небесній сотні присвячується», який, власне, написав сьогодні. Натхненно, з великою повагою і шаною відбувся у Трускавці захід – вшанування пам’яті Небесної Сотні!  

Залишити відповідь