Трускавець гостинно прийняв каховських школярів

Вже другий рік поспіль триває співпраця між містами-побратимами Трускавцем та Каховкою, зокрема у обміні школярами за освітнім проектом «В дружбі наша сила».

Цьогоріч Трускавець прийняв 35 восьмикласників з Каховки, які перемогли у шкільному конкурсі «Напишу листа трускавецькому другові».

Прибули діти у Львів 27 травня. Для них провели пішу оглядову екскурсію містом. Учні дізнались історію створення міста, його легенди та про долю відомих лбвів’ян.

По приїзді в Трускавець каховські школярі спробували себе у гаївках та бансах. Таку розвагу та екскурс по великоднім традиціям Західної України для учнів з Каховки організував міський осередок молодіжної організації “Українська молодь Христові”. На території Церкви Покрова Пресвятої Богородиці діти водили традиційну гаївку Кривий танець, танцювали банси та познайомились з діяльністю організації.

Також делегація з Каховки відвідала балетну виставу “Дон Кіхот” у Палаці культури ім.Т.Шевченка.А завершився перший день перебування каховчан на курорті молодіжною дискотекою у третій школі. Другого дня каховські та трускавецькі школярі відвідали історико-меморіальний музей Степана Бандери та Василіанський монастир Преображення Господнього в Гошеві.

У садибі родини Бандера на учнів чекав захопливий інтерактивний екскурс у історію цього знатного роду. Окрім цього восьмикласники на власні очі побачили хату, у якій пройшло дитинство Степана.

На зворотньому шляху школярі заїхали у Гошів. Там діти мали трапезу, яку приготували монахи та вільний час для відвідин храму та молитви.

Ввечері на гостей чекали розваги у басейні ДЮСК «СПОРТОВЕЦЬ».

Наступного ранку учні разом з вчителями здійснили поїздку на скали Уріч. 
Окрім підняття на оглядовий майданчик діти змагалися у спортивно-патріотичній грі “Сокіл Джура”, а також готували куліш.

Останнього дня каховчани разом з трускавчанами відвідали батьківщину Івана Франка. В Нагуєвичах діти мали екскурсію музеєм Івана Франка, а також пройшлися стежками видатного поета у Історико-культурному заповіднику.

Після повернення у Трускавець учні та вчителі підбили підсумки перебування у Трускавці. Діти ділились враженнями та емоціями. Дорослі ж обговорювали візит-відповідь трускавчан у Каховку (у рамках програми 30 восьмикласників з Трускавця відвідають Каховку вже 4 червня).

Проводжати нових друзів прийшли трускавецькі школярі та вчителі, керівники навчальних закладів та відділів міської ради, які були причетні до організації дозвілля. Діти обіймалися та не могли стримати сліз, бо за ці кілька днів зблизилися та здружитись.

“Це чудово, що діти з інших регіонів мають змогу побачити як живуть у Західній Україні, яких звичаїв та традицій дотримуються тут. А наші трускавчани познайомляться з історією та цікавими місцями Каховки. Це обмін знаннями, історією та нові друзі. Україна єдина і ці діти – живий приклад”, – зауважив міський голова Андрій Кульчинський

Організували та провели дозвілля для каховських гостей: відділ освіти, відділ молоді та спорту, а також Будинок учнівської творчості.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *