У міській раді створена робоча група з моніторингу, профілактики та ліквідації несанкціонованої (стихійної) торгівлі в місті

З метою ліквідації осередків несанкціонованої (стихійної) торгівлі на території міста у невстановлених для цього місцях, якісного покращення благоустрою, недопущення інфекційних захворювань і продовольчої небезпеки споживчого ринку, враховуючи численні нарікання мешканців міста, суб’єктів господарювання, відпочивальників та гостей міста на незручності, які створює несанкціонована торгівля, що негативно впливає на імідж курорту, керуючись ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Кодексу України про адміністративні правопорушення, Правилами благоустрою території міста Трускавець, міська рада

В  И  Р  І  Ш  И  Л  А :

Створити робочу групу з моніторингу, профілактики та ліквідації несанкціонованої (стихійної) торгівлі в місті та затвердити її склад (додаток1).

Громадське формування з охорони громадського порядку «ВАТРА» розробити та затвердити графік регулярних скоординованих рейдів мобільних груп по ліквідації несанкціонованої (стихійної) вуличної торгівлі за участю правоохоронних органів і органів нагляду (контролю), виконавчих органів міської ради (щомісячно).

Суб’єктам господарювання, що забезпечують функціонування міських ринків, інших об’єктів торгівлі, постійно вживати дієвих заходів щодо протидії та ліквідації несанкціонованої (стихійної) торгівлі на прилеглих територіях до ринків та об’єктів торгівлі.

ЦНАП Трускавецької міської ради:

Надавати інформаційну та консультативну підтримку представникам робочої групи, задіяних в процесі ліквідації неправомірної (стихійної) торгівлі, стосовно наявності чи відсутності в торгуючих осіб дозвільних та/або погоджувальних документів на право торгівлі.

Проводити роз’яснювально-профілактичну роботу з власниками стаціонарних        об’єктів торгівельної мережі міста та іншими суб’єктами господарювання, щодо недопущення несанкціонованої (стихійної) торгівлі на їх прилеглих територіях.

5        Патрульній поліції Трускавецького ВП Дрогобицького ВП постійно вживати заходи адміністративного впливу до осіб що здійснюють несанкціоновану торгівлю, а також водіїв, які порушують ПДР та розміщують транспорті засоби на проїжджих частинах вулиць для здійснення несанкціонованої торгівлі, чим створюють перешкоду руху. 

6        Відділу інформаційної політики та зв’язків з громадськістю ТМР:

 Оприлюднити дане рішення у засобах масової інформації та на офіційному сайті Трускавецької міської ради та її виконавчих органів.

 Провести інформування громадян через засоби масової інформації щодо недопущення порушень чинного законодавства у сфері торгівлі та міру відповідальності за даного роду правопорушення.

Щомісячно оприлюднювати в ЗМІ інформацію про діяльність робочої групи та вжиті заходи до порушників у сфері торгівлі.

У весняно-літній період року проводити через засоби масової інформації інформування громадян щодо потенційної небезпеки від придбання товарів у невстановлених місцях на території міста.

7        Зобов’язати виконавчий комітет Трускавецької міської ради до 31.12.2016р.:

7.1 Встановити камери відеоспостереження в курортному парку  (додатково), вул. Джерельна, бульвар Торосевича.

7.2  Розробити та встановити пропускну систему доїзду спецтранспорту до джерел забору мінеральної води.

8        Членам робочої групи щомісячно надавати голові робочої групи результати роботи рейдових груп у ході оперативно-профілактичних відпрацювань, а саме: (кількість проведених рейдів, складених протоколів, суми нарахованих штрафів).

9        Керівнику робочої групи здійснювати моніторинг стану стихійної торгівлі на території міста, про результати роботи по протидії та ліквідації локальних осередків стихійної торгівлі інформувати на оперативних щотижневих нарадах Трускавецької міської ради а також Трускавецьку міську раду – що сесійно.

10  Контроль за виконанням даного рішення покласти на міського голову.

Міський  голова                                                                    А.Кульчинський

        

                                                                                                                        Додаток 1 до рішення

                                                                                                                    Трускавецької міської ради

                                                                                                                         від __.__.2016 р. № ___

СКЛАД

робочої групи з моніторингу, профілактики та ліквідації стихійної торгівлі на території

м. Трускавець

Балицький Олексій Михайлович   – заступник міського голови, голова Робочої групи

Солян Юрій Михайлович – керівник відділу з питань діяльності правоохоронних органів, оборонної та мобілізаційної роботи Трускавецької міської ради.

Члени робочої групи:

Блажівський Олег Іванович – радник міського голови, заступник голови робочої групи

Марущак Надія Василівна – начальник інспекції з благоустрою

Кушнір Зеновій Володимирович – Головний архітектор міста, заступник начальника Управління архітектури і містобудування, завідувач відділу містобудування та архітектури.

Дорошенко Ганна Йосипівна – керівник ЦНАП Трускавецької міської ради.

Яворська Олександра Зеновіївна – Головний державний ревізор-інспектор сектору доходів і зборів з фізичних осіб Трускавецького відділення Дрогобицької ОДПІ Головного управління ДФС у Львівській області

Бурич Степан Іванович – зас. начальника Трускавецького ВП – керівник патрульної поліції Дрогобицького ВП.

Костирко Тарас Ігорович – дільничний офіцер поліції.

Боднар Леся Ігорівна – відділ інформаційної політики та зв’язків з громадськістю ТМР.

Рибалов Микола Олександрович – керівник громадського формування з охорони громадського порядку «Ватра».

Веретка Назар Володимирович – директор КП «Парк курортний».

Наконечний Юрій Осипович – депутат Трускавецької міської ради (за згодою).

Секретар Трускавецької

міської ради                                                                                Пономаренко Н.А.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *