“У питанні компенсації за пільговий проїзд Трускавець став заручником держави” – Андрій Кульчинський – міський голова Трускавця

Кошти, а це 200 тисяч гривень, на оплату пільгового проїзду до міського бюджету ще не надійшли. Про це повідомив Андрій Кульчинський – міський голова на понеділковій нараді. А також зазначив, що у Трускавці, ще раніше, на сесії прийняли рішення про виділення необхідної суми на компенсацію пільговоро проїзду. Однак місто не може ними скористатись, власне, через те, що в Раді проголосували за Закон щодо компенсації з держбюджету.
Перевізники досі не отримали обіцяної компенсації, що може ускладнювати дотримання ними необмежених квот для мешканців, які користуються пільгами. Однак місто не бачить в цьому проблеми, кошти рано чи пізно надійдуть, це лише питання часу.
Нагадаємо, що 18 лютого Верховна Рада України прийняла законопроект №4024, яким відновила компенсацію за перевезення пільговиків. На ці потреби депутати виділили 1,9 млрд гривень. Для компенсації перевезення пільгових категорій у громадському транспорті для Львівської області передбачено виділити 87,8 мільйонів гривень.
На понеділковій нараді обговорили питання компенсації за пільговий проїзд. Андрій Кульчинський – міський голова Трускавця, також, зобов’язав відповідні служби перевірити стан усіх дощеприймачів і якомога опертивніше проводити їх очистку, де це потрібно. На нараді звірили фінансовий та графік виконання робіт по чисельних мікропроектах в місті. Також міський голова нагадав усім розпорядникам коштів про систему ПРОЗОРО, з якою Трускавець працюватиме вже з 1 серпня.
 
 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *