У Трускавці стартувала акція зі стерилізації безпритульних тварин спільно з міжнародною організацією “FOUR PAWS”

Організація «Чотири лапи» Україна працює за підтримки міжнародного благодійного фонду. Їхня робота включає: стерилізацію, вакцинацію проти сказу та ідентифікацію безпритульних тварин.  Як розповіла Катерина Луцкевич, ветеринарний лікар та тімлідер команди «Чотири лапи», у  Трускавці відлов триватиме 14 днів.

«Ми приїхали до Трускавця на два тижні працювати в рамках програми регуляції чисельності безпритульних тварин гуманним шляхом. Це передбачає відлов собак, стерилізацію, вакцинацію від сказу і повернення на попереднє місце проживання. За два дні ми простерилізували 25 собак, які були повернені на місце проживання. Кожній собачці на вухо чіпляються блакитна бірочка з номером та назвою організації, так можна відрізнити чи собака стерилізована», – зазначила Катерина Луцкевич.

За її словами, повернення собак на місце проживання необхідне для того, щоб нестерилізовані, з інших районів та міст, не прийшли на їхнє місце. Наразі,  організація «Чотири лапи» співпрацює з Трускавецькою зоозахисною організацією «Мокрий ніс» та волонтерами, які вже рік займаються стерилізацією і в їхньому списку 96 тварин. Окрім відлову собак, в Трускавці заплановано: обмін ветеринарним досвідом з місцевими ветеринарами; проведення відкритого заходу, спілкування з мешканцями міста щодо гуманного ставлення до тварин; проведення прес конференції для популяризації Проекту; проведення уроків доброти для учнів молодших класів щодо відповідального ставлення до тварин.

Зазначимо, що в рамках Проекту проводиться стерилізація та кастрація господарських (безкоштовно), додаткову інформацію можна дізнатись за номером 0678954473, 0631760143 (Марія). 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *