На короткому брифінгу в міській раді, журі поділились враженнями від фестивалю естрадно-циркового мистецтва «Трускавецький фігляр 2017». Вони відзначили високий рівень підготовки учасників та професіоналізм,  який помітно зріс за останній рік. Суддів приємно здивували акробати з Чорноморська, що на Одещині, які вразили яскравими груповими номерами.

«Зараз таких номерів дуже мало. Власне Чорноморськ показав такі рідкісні сьогодні групові номери: один в етно-стилі і другий – козацький. Колись такими номерами ми дивували світ. На цьогорічному фестивалі для нас, як для журі це було неабияким здивуванням», – зазначив Андрій Шмандровський, радник ректора Київської муніципальної академії естрадного та циркового мистецтв.

Людмила Шевченко, генеральний директор Національного цирку України – голова журі закликала керівників циркових студій серйозно готувати своїх вихованців до міжнародного фестивалю.   Вона наголосила, що сьогодні є можливість відправити юних акробатів з України у Монако. Власне у Монте-Карло проходить грандіозний фестиваль-конкурс циркового мистецтва, який включає дитячий етап. За її словами, учасники «Трускавецького фігляра» також мають шанси потрапити у списки конкурсантів. 

Власне підсумки конкурсу відбулись під час гала-концерту в ПК ім. Шевченка. Переможці, нагороджені дипломами гран-прі: циркова студія «Веселка» Новояворівськ та народний колектив «Арлекіно» з Чорноморська. Приз «симпатія журі» дістався Постовій Марії.  Декільком учасникам вручили медалі Київського Національного цирку, та запросили на фестиваль до столиці. За великий вклад у розвиток циркового мистецтва нагородили Миколу Добровольського, який, до речі, веде дві циркові студії у Трускавці та Бориславі.

До слова, на фестивалі учні Трускавецької циркової студії «Каскад» зайняли перші місця. Слід зазначити, що цього року фінансування студії: оплату енергоносіїв, оплату праці хореографів, та наявністю приміщення забезпечує Трускавецька міська рада. За словами Наталії Пономаренко, секретаря ради, голови фестивалю «Трускавецький фігляр», місто буде й надалі підтримувати  ентузіастів-тренерів та їх вихованців.

«Це наші діти, це наше майбутнє. Заняття в студії дають їм альтернативу вулиці та комп’ютеру. Тому місто взяло на себе левову частину щодо утримання студії «Каскад», разом з тим, розуміємо, що основне завдання щодо розвитку циркового мистецтва лежить на керівниках студії. А “Трускавецький фігляр” стане однією з найкращих фестивальних традицій курорту Трускавець», зазначила Наталія Пономаренко. 

Вітаємо учасників, організаторів, журі та переможців фестивалю циркового мистецтва «Трускавецький фігляр 2017»,та до нових зустрічей!

Залишити відповідь

Перейти до вмісту