У Трускавці відбувся діалог міської ради з мешканцями щодо тарифів на воду


Причиною будь-якого пікету, чи мітингу є небажання влади йти на діалог з мешканцями. Кардинально іншою ситуація є у Трускавці. Учасників організованого під стінами міськради пікету міський голова Андрій Кульчинський запросив на розмову до зали засідань.

Вразила реакція організаторів зібрання. Жінки з гучномовцем відмовили присутніх зайти до зали та задати свої питання в належних для переговорів умовах.

Виглядає так, що трускавчан вправно ввели в оману. Більшість з них не володіли достовірною інформацією щодо ситуації з водоканалом. А саме: про те, що тариф на воду затверджує НКРЕ (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг). Колишній владі було відомо ще у вересні минулого року, що місто не матиме впливу на формування тарифу.

 


Ті хто привели людей не повідомили, що водоканал банкрут. А колишній мер не затверджував економічно обґрунтований тариф, аби не вплинути на власний рейтинг напередодні виборів. Багатьох це не цікавило. Посеред пікетувальників деякі жінки перегукувались між собою, мовляв, чому створюєте мало галасу, треба більше кричати…

Очевидно, що організатори ранкового «пікету» мали на меті вбити кілок недовіри між мешканцями та новообраною владою. Зібрання під міською радою нагадувало замовне дійство для об’єктивів фото та відеокамер, і виглядало як спроба дискредитації керівництва міста.

Незважаючи на це, діалог міського голови з мешканцями все ж відбувся.Серед присутніх було чимало трускавчан, які дійсно прагнули відвертого спілкування. Щойно пішли провокатори з гучномовцем, мешканці отримали можливість обговорити з міським головою всі питання, які їх цікавили. Андрій Кульчинський пояснив ситуацію щодо тарифів на водопостачання та особисто поспілкувався з кожним.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *