Проблема зберігання та утилізації твердих побутових відходів гостро постала у Львівській області після трагедії, яка сталась на Грибовицькому сміттєзвалищі у 2016 році. Це призвело до того, що м.Львів та ще кілька міст регіону стали заручниками ситуації, коли сміттєві полігони області відмовились приймати їхні відходи. На сьогодні ситуація не є однозначною та вирішеною.   

    Обговорення, яке відбулось у Трускавці торкнулось актуальних аспектів вирішення питання накопичення сміття. Головним спікером круглого столу виступив кандидат біологічних наук, доцент кафедри біології Дрогобицького державного педагогічного університету імені  Івана Франка Мирон Цайтлер.     Експерт розповів про нормативно-правову базу, якою врегульовується тема сміття, концептуальні засади, рівні проблеми (базовий та індивідуальний), інструменти для її вирішення. Поділився доповідач й власним досвідом у сортуванні сміття,  розказав на які категорії воно поділяється (органіка, скло, пластик, несортоване сміття, папір), та представив аналіз ситуації з ТПВ на прикладі м.Борислав.

    Майданчиком для дискусії став музей ім.М.Біласа. Участь в обговоренні взяли громадські активісти, представники органів місцевого самоврядування, міські голови міст Дрогобичини, журналісти та експерти.

   Організатором обговорення виступило видання «Медіа Дрогобиччина».

Залишити відповідь

Перейти до вмісту