У Трускавці відзначили річницю створення УПА та День захисника України

До 75- ї річниці створення УПА та Дня захисника України учні трускавецьких  шкіл відвідали тематичні міські та шкільні заходи.

Для учнів 8-11класів третьої школи провели пізнавальний урок, на якому діти переглянули фільм «Нескорений» режисера Олеся Янчука, співали повстанських пісень.

Також старшокласники відвідали уроки мужності «Сучасні герої з Трускавця»  у музеї міста-курорту.

Окрім того, учні взяли активну участь у заходах, які організував музей міста-курорту до Дня захисника України та 75-річниці створення УПА. Особливо школярам сподобалися музейні уроки мужності «Сучасні герої з Трускавця», імпровізоване дійство «Вечір у повстанський криївці», не менш захоплюючими були перегляди художнього фільму «Залізна сотня», документальний альманах «Довічно закохані», «На краю землі». Першокласники відвідали повстанську криївку. Школярам розказали про повстанську армію, історію її створення та діяльність повстанців . де вони наочно ознайомилися з побутом в криївці.

Пізнавальною була розповідь про Юрія Шухевича та Романа Макомацького.

У цікавому форматі провели пізнавальний урок-реконструкцію предмету «Захист Вітчизни» для десятикласників. Старшокласники відтворювали навчання польової, внутрішньої, санітарної підготовки в таборі старшинського вишколу. Завдання учні виконували з особливою ретельністю, відповідальністю. Не стандартна форма проведення уроку сподобалась усім.

У першій школі учні підготували презентацію із розповіддю про створення УПА, читали вірші та співали пісень. Особливим гостем заходу став вчитель фізичного виховання, а також учасник АТО Юрій Бєлов.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *