УВАГА! ОЖЕЛЕДИЦЯ!!! ПРАВИЛА ПОВЕДІНКИ ПІД ЧАС ОЖЕЛЕДИЦІ

Відповідно до інформації Львівського регіонального центру з гідрометеорології (Львівський РЦГМ), починаючи з 10 листопада по всій території області, у зв’язку з погіршення погодних умов (випадання великої кількості дощу, мокрого снігу) прогнозується пониження температури атмосферного повітря, а на окремих ділянках доріг можлива ожеледиця.  

     Враховуючи зазначені умови просимо громадян (мешканців міста Трускавець) та відпочиваючих гостей міста дотримуватись наступних правил під час ожеледиці.

•    Не прогулюйтеся з самого краю проїжджої частини дороги. Це небезпечно завжди, а на слизьких дорогах особливо. Можна впасти та потрапити на дорогу, автомобіль може виїхати на тротуар.

•    Не перебігайте проїжджу частину дороги під час ожеледиці. В ожеледицю значно збільшується гальмівний шлях автомобілів і падіння перед автомобілем, що рухається, може призвести, в кращому разі, до каліцтва, а то і до загибелі.

•     Обходьте металеві кришки люків. Як правило, вони вкриті льодом. Крім того, вони можуть бути погано закріплені і перевертатися, що додає небезпеки травмувань.

•    Що робити, якщо ж  ви впали?….. якщо через деякий час відчули біль у голові, в суглобах, нудоту, побачили, що утворилися пухлини – терміново зверніться до лікаря в травмпункт, інакше можливе виникнення ускладнень з неприємними наслідками.

•    Нестійкі погодні умови – відлига вдень і заморозки вночі сприяють активному утворенню бурульок на покрівлях споруд (особливо старих будинків з похилим дахом), що виступають на архітектурних частинах будинків та великих деревах. Пересуваючись містом у період танення льоду, слід бути особливо уважним, проходячи повз будинки чи біля високих дерев, спершу необхідно впевнитись у відсутності загрози падіння льодових наростів.  По можливості необхідно триматись на безпечній відстані від будинків та інших споруд, вибираючи найбільш безпечний маршрут руху. Ні в якому разі не заходити за спеціальні огорожі поблизу будинків чи дерев.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *