Відбулась зустріч голови правління ГО «Європейська інтеграція України з Генеральним Консулом Республіки Польща в Львові

      Історія польської дипломатичної установи у Львові бере свій початок у далекому 1987 році, коли в столиці західної частини України з’явилося Консульське агентство, яке тоді представляло ще Польську Народну Республіку. Його першим керівником був консул Влодзімеж Восковський. У 1993 році, уже в незалежній Українській державі, Агентство було перетворене на Генеральне консульство Республіки Польща, а першим Генеральним консулом у Львові став Генрик Литвін, нині Надзвичайний та Повноважний Посол РП в Україні.

      Двадцятип’ятирічне існування польського дипломатичного представництва у Львові – це час, багатий на численні політичні події, що відбувались у цій частині Європи. Тогочасні динамічні зміни стосувалися й роботи цієї установи. Спершу львівський консульський округ охоплював аж вісім областей Західної України: Волинську, Закарпатську, Івано-Франківську, Львівську, Рівненську, Тернопільську, Хмельницьку та Чернівецьку. Ця територія зменшилась у 2003 році, після утворення нового, Луцького консульського округу, до якого приєднано Волинську та Рівненську області. Схожа ситуація повторилась у 2009 році, коли, після утворення консульської установи у Вінниці, територія Львівського консульства зменшилась ще на Хмельницьку область. Зараз територія округу – це Закарпатська, Івано-Франківська, Львівська області України. Але попри те Львівське консульство РП є найбільшим таким закладом Польщі в цілому світі.

      19 жовтня 2016 року на запрошення Генерального Консула Республіки Польща в Львові Вєслава Мазура цю установу з робочим візитом відвідав голова правління ГО «Європейська інтеграція України» Іван Цегенько. Організацією  ще весною цього року була налагоджена тісна співпраця з Консульством. Представники цієї установи а також особисто Генеральний Консул неодноразово приймали участь в заходах, які проводила ГО «Європейська інтеграція України». Отож на зустрічі були обговорені результати діяльності організації, перспективні плани подальшої співпраці і стан справ щодо створення туристично-економічного кластеру «Бескиди», створення якого було анонсовано в травні. На зустрічі було також вирішено що Консульство буде виконувати роль своєрідної інформаційно-аналітичної платформи з допомогою якої безпосередньо ГО «ЄІУ» зможе більш активно долучати до співпраці з польськими і європейськими партнерами представників українського бізнесу, органів місцевого самоврядування, заклади освіти, культури, спортивні організації, тощо. Приємно також, що Генеральний Консул дав згоду особисто патронувати деякі заходи котрі буде проводити організація спільно зі своїми партнерами.

       На завершення зустрічі Іван Цегенько подарував пану Мазуру новий творчий каталог Трускавецької художниці Наталії Поліщук, неймовірно красиві картини якої зараз експонуються в Мюнхенській художній галереї.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *