В рамках співпраці міст Трускавця та Польського Заклікува, щороку проводиться обмін учнями. Власне співпраця заснована на базі двох шкіл: Трускавецької СЗШ №3, де навчають польської мови та  школі ім. Адама Сапінського міста Заклікув. Обміни проходять влітку та восени, в яких беруть участь школярі 8-10 класів.

Сьогодні Трускавець приймає старшокласників із Заклікува, які пробудуть на курорті тиждень. Програму для учнів підготували насичену. Дітей знайомили з Дрогобичем, який зараз розкриває нові цікаві туристичні маршрути. Організували поїздку до Львова, відвідини якого викликали надзвичайний позитивний резонанс серед польських школярів. У Трускавці, окрім музеїв та визначних історичних місць діти відвідали Спортовець та Дельфінарій «Оскар». Поперду ще багато цікавого, зазначають куратори обміну. 

Слід зазначити, що цього року, у липні 15 учнів з Трускавця побували в миловидному Заклікуві. Окрім звідин визначних місць діти взяли участь у святкуванні Дня міста: подарували мешканцям Заклікува пісню з головної сцени. Слід зазначити, що витрати на проживання та харчування учнівської делегації  взяло на себе місто Заклікув, для цього тамтешня рада має окрему статтю витрат. Міська рада Трускавця посприяли у виготовленні віз.

Як зазначає одна з кураторів обміну, Олена Петранич, керуюча справами виконкому Трускавецької міської ради, такий відпочинок за обміном для дітей це чудова можливість підвищити рівень розмовної польської, а ще унікальний шанс подивитися, як живуть люди за межами твоєї держави, дізнатися безліч нових цікавих звичаїв і просто захоплююче провести час. 

Залишити відповідь

Перейти до вмісту