Надзвичайно важливе рішення було прийнято сьогодні, 16 жовтня, на черговому засіданні виконавчого комітету Трускавецької міської ради. Так, за поданням управління розвитку міста (начальниця Наталія Скибак) та за підтримки всіх присутніх на засіданні членів виконкому курорт отримав рішення «Про затвердження вичерпного переліку місць розміщення носіїв зовнішньої реклами у м. Трускавець».

 – Закон України «Про зовнішню рекламу» чітко не регламентує всі нюанси щодо місць розміщення зовнішньої реклами, що може призвести до зловживань, – пояснив присутнім заступник міського голови Олександр Ткаченко. – Для прикладу, до нас міг звернутися підприємець із проханням розмістити свою комерційну рекламу безпосередньо біля приміщення міської ради, і згідно цього Закону ми не могли б йому відмовити. Відтепер місто-курорт отримує чіткий перелік місць, де носії зовнішньої реклами можуть бути розміщені.

 Відтак в майбутньому буде демонтовано ті рекламоносії, власники яких невідомі, або відмовляються сплачувати до міського бюджету кошти за оренду землі під рекламоносіями. Управління розвитку міста зверталося з письмовими пропозиціями до власників рекламоносіїв та просило їх впорядкувати свої конструкції та оплатити за них. Власникам рекламоносіїв було запропоновано належно оформити документи на них до 1 жовтня 2019 р. «Безгоспні» бігборди та сітілайти будуть демонтовані.

 На виконкомі 16 жовтня вже було відмовлено окремим суб’єктам підприємницької діяльності у їх проханні встановити рекламні конструкції біля культових споруд, зокрема біля римо-католицького костелу Внебовзяття Пресвятої Діви Марії (РКЦ в Україні) та православної церкви Благовіщення Пресвятої Богородиці (ПЦУ). Відмова мотивована тим, що такі конструкції псують загальний естетичний вигляд території храмів та затуляють сакральні об’єкти.

 Будуть демонтовані і ті бігборди, які розміщені занадто близько до дороги чи закривають краєвиди чи дорожні знаки. Зокрема буде демонтовано ряд бігбордів на вул. Городище.

 Рішення стосується рекламних носіїв, розміщених на землях, котрі перебувають у комунальній власності міста. До рішення «Про затвердження вичерпного переліку місць розміщення носіїв зовнішньої реклами у м. Трускавець» в разі необхідності вноситимуться зміни.

 Нагадаємо, що «Правила розміщення зовнішньої реклами у м. Трускавці» затверджені рішенням Трускавецької міської ради і пройшли процедуру регуляторного акту.

Перейти до вмісту