30 січня 2019 року Президентом України видано Указ за № 22/2019 «Про звільнення в запас військовослужбовців строкової служби, строки проведення чергових призовів та чергові призови громадян України на строкову військову службу у  2019 році», згідно якого звільняються у запас раніше призвані строковики та оголошується нові весняний та осінній призови 2019 року. 

            Строки проведення призовові.

          Весняний – у квітні – червні, осінній – у жовтні – грудні 2019 року. Терміни призову цього року є збільшеними. Вони триватимуть по три місяці.

                  Вік призовників.

          Призову підлягають юнаки, яким до дня відправлення у військові частини виповнилося 20 років і які не досягли 27-річного віку та не мають права на відстрочку чи звільнення від служби.

                    Термін служби.

          Терміни служби становитимуть 18 місяців. Для громадян з вищою освітою магістра (спеціаліста) – 12 місяців.

                    Залучення строковиків до Операції об’єднаних сил (ООС).

          До ООС військовослужбовців строкової служби не залучатимуть. Спершу їх скеровуватимуть у навчальні центри для підготовки і отримання військово-облікової спеціальності, а після цього у військові частини де вони проходитимуть службу. Службу строковики проходитимуть у Збройних силах, Державній прикордонній службі, Національній гвардії та Державній спеціальній службі транспорту.

                    Соціальні гарантії призваних на строкову службу.

          На час служби за призваними на строкову службу зберігається офіційне місце праці та посада, за кошти бюджету забезпечуються проживанням, харчуванням, медичним обслуговуванням тощо.

                    Кількість призваних на службу.

   Кількість цьогорічних призовників які повинні бути призвані на службу станом на сьогоднішній день ще не визначена. Розрахунками кількості призовників займається Кабінет Міністрів України.

Залишити відповідь

Перейти до вмісту