«Рука Допомоги» – проект спрямований допомогти заснувати власну справу

Міністерство соціальної політики України за підтримки Світового банку розпочало пілотний проект «Рука допомоги» з працевлаштування безробітних одержувачів державної соціальної допомоги та внутрішньо переміщених осіб.

Головна мета – вивести малозабезпечені сім’ї та внутрішньо переміщених осіб із стану бідності шляхом допомоги у працевлаштуванні або у започаткуванні власної справи. Проект дає можливість безробітним взяти на себе відповідальність за власну долю і долі своїх сімей. Управління соціального захисту населення і центри зайнятості надають їм всебічну адміністративну та юридичну допомогу.

Залучення учасників пілотного проекту до роботи здійснюється державною службою зайнятості шляхом:

  • сприяння працевлаштуванню, в тому числі на нові робочі місця;
  • надання безвідсоткової фінансової допомоги на поворотній основі для організації підприємницької діяльності (далі — фінансова допомога);
    • пропонування участі в громадських роботах.

Для участі в пілотному проекті зазначеним особам необхідно звернутися до управління праці та соціального захисту населення за місцем фактичного проживання/перебування та подати відповідну заяву.

З кожним учасником пілотного проекту, щодо якого комісією прийнято рішення про надання йому фінансової допомоги, обласними і відповідними базовими центрами зайнятості та органами соціального захисту населення укладається чотиристоронній договір терміном до 3 років.

Фінансова допомога безвідсоткова, на поворотній основі, видається одноразово після підписання договору шляхом оплати обласним центром зайнятості витрат на закупівлю обладнання та матеріалів для організації підприємницької діяльності, передбачених його бізнес-планом.

Розмір фінансової допомоги складає до 64 тис. грн, що забезпечить новим підприємцям фінансовий старт для започаткування власної справи.

Державним бюджетом на 2017 рік передбачено на реалізацію пілотного проекту 20 млн грн для Полтавської, Харківської та Львівської областей, які беруть участь у пілотному проекті.

За додатковою інформацією слід звертатися до управління праці та соціального захисту населення Трускавецької міської ради за адресою: м. Трускавець, вул. Бориславська,1 тел. 54193;

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *