Як пояснив Володимир Возняк, директор КП «Трускавецький водоканал», Дрогобицький водоканал вчергове подав на Трускавецький водоканал в суд за невчасну виплату частини боргу, який був реструктуризований. Трускавецький водоканал був змушений виплатити 3 млн. грн штрафних санкцій. Така поведінка дрогобицького підприємства ввела трускавецький водоканал в скрутну фінансову ситуацію, оскільки водопостачання Трускавця напряму залежить від Дрогобича –Трускавець купляє 90% води. Крім того, напруги ситуації додає той факт, що згідно  останньої постанови НКРЄ Трускавець більше не є ліцензіатом і тариф на покупну воду встановлює Дрогобич.

КП «Трускавецький водоканал» визначив оптимальний тариф для того, щоб не збільшувались борги перед «Дрогобицьким водоканалом» та підприємство й надалі могло забезпечувати водопостачання в місті, ці розрахунки паралельно  були подані у НКРЄ, яка визнала їх обґрунтованими.

Відтак КП «Трускавецький водоканал» представив свої розрахунки та аргументи на виконкомі. Фактично рішення членів виконкому стосувалось не просто зміною тарифу на воду на 20,72 грн, а подальшого функціонування трускавецького підприємства загалом та водопостачання в місті.  

Залишити відповідь

Перейти до вмісту